Dunaújváros

2024.03.08. 11:00

Két alkotói pályázatot hirdet a József Attila Könyvtár

Molnár Emese

Dunaújvárosi József Attila Könyvtár

Fotó: P. Mester Anikó

A József Attila Könyvtár két felhívást tett közzé honlapján. Egyrészt pályázatot hirdettek meg az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. Feladatuk egy képes újságcikk készítése, mégpedig arról, hogy ha lenne egy időgép, amellyel 100 évet előre ugorhatnának az időben, milyennek látnák a könyvtárat. Egy jövőbeli könyvtárat alkothatnak a fantáziájuk szerint. A pályamunkákat március 28-ig kell elküldeni a könyvtárnak. 

A másik pályázatot egy jubileumi évforduló apropóján hirdetett meg a dunaújvárosi intézmény. 1974. november 4-én avatták fel a Munkásművelődési Központ és Könyvtár épületét. A József Attila Könyvtár már 50 éve az Apáczai Csere János út 9. szám alatt várja látogatóit. A jubileum alkalmából egy irodalmi pályázatot hirdet „Gondolatok a könyvtárban” címmel. Négy témakört jelöltek meg, mégpedig a könyvek, az olvasás, a könyvtár, és kifejezetten a József Attila Könyvtár. Bármilyen korosztály nevezhet a felhívásra, s készítheti el a pályázatát vers, esszé, avagy novella formájában. A pályaművek beküldési határideje április 2. Az eredményhirdetés április 11-én, a magyar költészet napi rendezvényen lesz a felnőttkönyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában