Kisapostag: Sikeres jótékonysági farsang volt

2024.02.14. 07:00

Közösségi kemencére gyűjtöttek

Február 9-én, pénteken egy remek kezdeményezés öltött valóságformát a település kultúrtermében. A jótékonysági, zenés farsangi mulatságon jelmezverseny gyermekeknek és felnőtteknek, sok játék és nem utolsó sorban rengeteg tánc töltötte ki a programidőt. A rendezvényről Kásás Margit készített összefoglalót.

Horváth László

Nagy sikere volt a gyermekek jelmezes versenyének is

Fotó: Horváth László

- Péntek este sikeresen, jó hangulatban telt a jótékonysági, zenés farsangi mulatságunk. Igazán remekül sikerült a gyermekek jelmezversenye, akik annyira ötletesek és aranyosak voltak, hogy a zsűri és a közönségszavazatok alapján mindenki nyertes lett. A tortát pedig közösen fogyasztották el. Természetesen a játék sem maradt el. Farsanghoz kapcsolódó kérdésekre válaszolhattak a kicsik. Ezen kívül volt alkalmi kórus is, akik „disznó-nótákat” énekeltek. Tekintettel a gyermekközönségre, természetesen nem pajzán dalok voltak ezek, hanem sertésről szóló nóták. A programhoz Sipos Dávid szolgáltatta a zenét. A hangulat pedig az idő múlásával és a szomszédos Halászkertben elfogyasztott innivalókkal egyenes arányban emelkedett. A csúcspontot a felnőttek jelmezversenye jelentette, amelyet éjfélig tartó tánc követett. A jótékonysági akció tekintetében a közösségi kemence építésére 159.000 Ft támogatás jött össze. Ez kiegészült a Ginoék által felajánlott finom szendvicsek, fánkok, zsíros kenyerek becsületkasszás bevételével, 11.470 Ft-tal. Így az I. ütemben gyűjtött 160.000 Ft-tal együtt mostanáig összesen: 330.470 Ft áll rendelkezésre. A továbbiakban is támogatható a közösségi kemence és a fedett kiülő építtetése, az alábbi számlaszámon lehet adományokat, támogatásokat befizetni vagy utalni:

Kisapostag Község Önkormányzata 10400463-49555648-51501008 számú elkülönített "közösségi kemence adományszámla".

A Farsangi Mulatság fő támogatói voltak: Kisapostag Önkormányzata, Gino és Konyhája, Halászkert Kocsma. Köszönjük mindenkinek, aki adományával támogatta a közösségi kemence építését!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában