Irodalom

2024.02.20. 11:25

Kilencedik alakalommal rendezik meg a Wass Albert-felolvasást Dunaújvárosban

Február 23-án, pénteken kora este ismét lesz Wass Albert-felolvasás a dunaújvárosi Evangélikus Templomban.

Duol.hu

A programot 17 órakor Stermeczki András evangélikus lelkész, mint házigazda nyitja meg, majd - hagyományosan, mint minden évben - Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatójának köszöntőjét hallhatják. Két órán át, 19 óráig tartanak a kb. 5 perc időtartamú felolvasások, versek, előadások nemcsak Wass Albert műveire összpontosítva. Kortárs vagy más magyar írók, költők alkotásaiból is válogathatnak a jelentkezők. 19 órától - a nap megkoronázásaként - a Neopolisz együttest láthatják, hallhatják az érdeklődők. 

Az elmúlt évek alatt a rendezvénynek több ízben adott otthont az Evangélikus templom, a Református templom és egyszer a József Attila Könyvtár is.

Az irodalmi programot február 23-án és 24-én az ország több pontján megtartják, de átível országhatárokon is, a Kárpát-medence több helyén, de még a tengeren-túl is tartanak felolvasásokat. Legelső alkalommal – a Guiness-rekordba kerüléshez - huszonöt órás maratoni időben került megtartásra, azonban kevesebb időtartamban is hasznosnak és lelkileg építőnek mutatkozik évről évre a program. 

A szervezők nem hivatásos művészeket várnak, hanem olvasni-, zenét szerető, irodalomkedvelő embereket. Aki megosztaná a közönséggel választott versét vagy irodalmi mű(részletét), még a kezdés előtt is csatlakozhat. Várják szeretettel!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában