Három tucatnyian állítottak ki

2024.02.12. 18:00

Újra Dunaújvárosi Tárlat nyílt a Kortárs Művészeti Intézetben

Ritkán gyűlik össze ekkora tömeg a Kortárs Művészeti Intézet Uitz Béla Termében, mint múlt pénteken este. Az 1966 óta két­évente visszatérő Dunaújvárosi Tárlat megnyitóját tartották február 9-én, 18 órakor a Kortárs Művészeti Intézetben.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosban élő, vagy Dunaújvároshoz kötődő képző- és iparművészek tárlatán ebben az esztendőben 38 kiállító művész szerepel munkáival. Az idei tárlat lapunk szempontjából is különleges, hiszen a kiállítók között szerepel munkatársunk, Szabóné Zsedrovits Enikő fotóriporter is. A személyes jellegű (ennek oka van, a kiállítók Deák Nórát köszöntötték születésnapján) megnyitóbeszédet Gyurkity Kata, a Kálvin János Református Gimnázium és Általános Iskola igazgatója mondta. 

A köszöntőt Pintér Tamás polgármester mondta, aki emellett azért is volt jelen, mert Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának díját ő adta át. A díj odaítélésére egy háromtagú szakmai zsűri (Cséka György, Izinger Katalin, Sasvári Edit) tett javaslatot. Idén a város díját Martinkó Márk fotóművész vehette át egy sorozatból kiemelt, különleges munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában