A bálozás időszaka

2024.02.04. 17:00

Farsangi mulatság a gyermekeknek

A Munkásművelődési Központban (MMK) sem feledkeztek el arról, hogy beléptünk a farsangi időszakba.

Agárdy Csaba

Illusztráció

Fotó: Laczkó Izabella

A farsangi időszak a karácsonyi ünnepkör végével, vízkereszttel kezdődik január 6-án. A vége azonban minden évben bizonytalan, mivel egy mozgó ünnephez, a húsvéthoz kapcsolódik, és a hamvazószerdáig tart. A hamvazószerda a nagyböjt, a húsvétot megelőző negyven nap kezdete. 2024-ben a farsang tehát január 6-tal kezdődött és február 14-ig tart. Ez az évben a mulatságok, bálok időszaka. A magyar farsangi hagyományok zöme a német tradíciókban gyökerezik. Ilyenek a farsangi köszöntők, rigmusok. A világ számos városában ekkor rendezik meg a híres parádékat, például a riói, vagy a velencei karnevált, Magyarországon pedig erre az időszakra esik a leghíresebb farsangi hagyomány a mohácsi busójárás.

A Munkásművelődési Központban február 10-én szombaton 15 és 18 óra között tartják meg a gyermekek mulatságát. Ügyességi feladatok, farsangi jutalom fánk, kézműves foglalkozás és  jelmezverseny várja a kicsiket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában