Tárlat

2024.01.26. 18:00

A vászonra festett életút címmel nyílt kiállítás Perkátán

Január 25-én Romanóczki Zoltán perkátai kötődésű művész képeiből és grafikáiból nyílt kiállítás a perkátai Győry-kastélyban „A vászonra festett életút” címmel. Az eseményt Baráth Valéria közművelődési asszisztens nyitotta meg, majd Basticz Bianka a helyi általános iskola tanulója furulya játékát hallgathatta a nagyérdemű.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Romanóczki Zoltán, Székesfehérváron élő és alkotó művész, de a gyermekkorát Perkátán töltötte, és ma is ezer szállal kötődik a településhez. A festészet, a rajzolás egyelőre csak hobbi, de később szeretne sokkal nagyobb teret adni életében az alkotásnak. 

Fotó: Szentes Kitti

– A kétezres évek elején kezdtem el érdeklődni a festészet azon belül is az olajfestészet iránt, előtte csak grafittal rajzoltam. 2004-ben felkerestem egy festőt, hogy tőle tanuljak, de nem éreztem azt a fajta mentorálást, amit szerettem volna ezért onnantól kezdve teljesen autodidakta módon képeztem magam, eleinte könyvek segítségével majd később az interneten fellelhető oktatóvideók segítségével – mondja Romanóczki Zoltán alkotó. 

Fotó: Szentes Kitti

Alkotásai nem egy téma köré összpontosulnak, festményei között ugyanúgy helyet kap a természet, a vadvilág ábrázolása, úgy, mint egy csendélet vagy egy városrészlet. Grafittal készített művei többnyire portrékat ábrázolnak tele élettel, általában az ilyen alkotásokra szokták azt mondani, hogy szinte megszólal. Az alkotás iránti szeretet és tisztelet minden egyes festményénél visszaköszön és teljesen magával ragadja a nézőt. A tárlat 2024. március 9-ig tekinthető meg a Győry-kastély nyitvatartási idejében. 

Fotó: Szentes Kitti

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában