Hangszer és ének

2023.12.19. 14:00

Koncert ünnepváró hangulatban a zeneiskolától

A szokásoknak megfelelően idén is adventi koncerttel kedveskedett a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola a zeneértő közönségnek december 15-én késő délután az evangélikus templomban.

Balla Tibor

A templom padsorait majdnem teljes egészében megtöltő közönséget Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntötte, aki többek között az ünnep, a játék örömére hívta fel a figyelmet. A műsort a Gitárzenekar kezdte Beke Beáta vezetésével, ők olyan karácsonyi dalokkal készültek, amiket mindannyian jól ismerünk, mint például a Pásztorok, pásztorok örvendezve. A Juhos Melinda tanítványaiból álló Harmonika kvartett,  (Szloboda Balázs, Vári Hédi Emília, Szmodics Emese Anna, Vári Gergely Péter) Astor Piazzolla argentin zeneszerző Oblivion című darabját játszotta el, kiválóan.

A Pomposné Zelena Erszébet vezette Vonószenekar: Sosztakovics: Prelude című darabját játszotta, amelyben zongorán közreműködött Tágincevá Irén. A műsor egy hatkezessel folytatódott, Róka Lilla, Sztruhár Szabolcs és Tágincevá Támilá a Johann Strauss által komponált, Joseph Wenzel Radetzky császári tábornagynak ajánlott indulót játszotta el, amit a köznyelv csak Radetzky marsként ismer. A Csillagfényes csöndes éjjel címet adta karácsonyi dalokból összeállított műsorának a négy énekes, Németh Irma, Szabó Edina, Dankó Flóra és Nagy Máté. A címadó dal mellett az Adventi hírnök és A kis Jézus megszületett című is elhangzott csengő hangjukon.
A folytatásban egy tanár-diák négykezes következett, Tósaki Kinga és növendéke, Ádám Viktória Edvard Grieg Színházi keringőjét adta elő figyelemreméltóan, az ehhez mérhető sikerrel. A következő produkció a közönség mögött zajlott, ugyanis Johann Sebastian Bach D-dúr Zenekari Szvit III. második, „Air” tételét, ezt a közismert dallamot Antal Anna (orgona) és Sütő Balázs (fuvola) a karzatról szólaltatta meg mesterien, kihasználva a templom új orgonájának tulajdonságait. A Tótin István növendékeiből álló Fafúvós együttes az ünnepi hangulathoz illeszkedően a Karácsonyi bölcsődalt, Mennyből az angyalt adta elő. Az est zárásaként Kovács Dániel Johann Sebastian Bach: d-moll Toccata és Fúga szólóhegedűre című darabját adta elő remekül, ugyancsak a karzatról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában