Utcabál

2023.10.22. 15:30

Rajzok fényfestéssel

Fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepli októberben a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola. Az elmúlt hét ennek fényében telt az intézményben. Csütörtöki rendezvényükön elsősorban a fiatalabb korosztály igyekeztek megszólítani, úgy tűnik, sikerrel.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Utcabálként hirdették a rendezvényt, amelyet október 19-én, csütörtökön délután tartottak, és valóban kiléptek a zeneiskola falai közül, mégpedig az épület melletti gyönyörűen felújított térre, amelyet az iskola névadója, Sándor Frigyes mellszobra díszít, Rohonczi ROHO István szobrászművész alkotása. 

Fotó: Laczkó Izabella

Délután ötkor itt csendültek fel az első akkordok a a Small Jam Band előadásában, ami lényegében az iskola fúvószenekarát fogadja magába, kiegészítve zongorával, dobbal, basszusgitárral. A Balogh Zoltán András vezette és dirigálta zenekar egyfajta jazz-rock formációként igyekezett populárisabb produkciókkal a közönség elé állni, amelyben a zenekar fiatal, tehetséges tagjai szóló lehetőséghez is hozzájutottak a téren ez alkalomra elhelyezett padokon ülő szülők és rokonok nagy örömére, bár az utcabálhoz tartozó tánc elmaradt. 

Őket a növendékekből (Járai Marcell – basszusgitár, Forgács Zsombor – dob, Kiss Gergő – szólógitár, valamint a már egyetemista Barna Péter – klarinét) álló, Swingsome nevet viselő formáció követte könnyed műsorával, majd a naplementét követően fényfestés kezdődött a zene motívumaira Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész jóvoltából, a rajzpályázatra érkezett rajzok motívumaival.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában