Hét évtized muzsika

2023.09.25. 12:00

Zeneünnep után jubileumi hét a Sándor Frigyes Zeneiskolában

Gazdag programkínálattal kedveskedik az igényes muzsika kedvelőinek a következő napokban, hetekben a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Sándor Frigyes Zeneiskola közössége.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Szeptember 29-én, pénteken a Zene világnapja alkalmából 17 órától az intézményben pallérozódó ifjú muzsikus palánták virágot ültetnek a zeneiskola körüli tereken. A kertszépítési munkálatokat követően 18 órától pedig az idén tavasszal a lengyelországi Zakopanéban tett látogatás során adott koncert dallamai csendülnek majd fel a kamarateremben.

Az ünnepi hét október 16-án, hétfőn 17 órakor a zeneiskola folyosógalériájában egy múltidéző fotókiállítással indul 70 év a zenében címmel. A megnyitót követően 17.30-tól a növendéket fellépését élvezheti a közönség. Október 18-án, szerdán egy 16 órától kezdődő teadélután keretében a zeneiskola életéről, elmúlt évtizedeiről Sztipán Orsolya faggatja majd Petky Annát, Pomposné Zelena Erzsébetet, Major Kornéliát, Horváth Dénest, Horvát Pétert, Bánkövi Gyulát és Garzol Jenőt. Másnap a zeneiskola jazz formációi hívják utcabálra a polgárokat 18 órától. A koncertfolyamot Várnai Gyula Munkácsy-díjas képzőművész zenei motívumokkal dolgozó fényfestése gazdagítja majd.

Október 20-án, pénteken 17 órától Bartók Kamaraszínházban 70 év 7 évtized 7 zenemű címmel a zeneiskola művésztanárai és az egykori növendékek közös koncertje zárja az ünnepi sorozatot. Ezen az estén egy ősbemutatóra is sor kerül. A korábban meghirdetett versíró pályázat nyertes pályaművének megzenésített változatát is meghallgatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában