Fesztivál

2023.09.24. 11:30

Az idei jelmondat: Jövő! Menő! Múzeum!

Az idei Múzeumok Őszi Fesztiválját szeptember 15. és november 12. között rendezik meg, amelyhez az Intercisa Múzeum is csatlakozott.

Molnár Emese

Intercisa Múzeum

Különböző tematikus túrákkal szolgálnak az érdeklődőknek. Az egyik egy olyan közös séta, amellyel a város római kori régészeti emlékeit mutatják be Buza Andrea régész vezetésével. Ezeket szeptember 27-től kezdődően négy egymást követő szerdai napon szervezik 15 órától. 

Egy másik felfedező út során Dunaújváros szocreál építészeti emlékeit lehet megnézni. Ezek az alkalmak szeptember 26-tól kezdve keddenként lesznek 10 órától. A kétórás időutazós programot Hodik Mónika történész vezeti. 

A harmadik túra során Dunapentele történetét ismerhetik meg a résztvevők. Kronászt Margit történész vezetésével ugyancsak szerdánként szervezik ezeket, mégpedig 13 órától. Mindegyik barangolásra előzetes regisztráció szükséges, ugyanis legalább öt jelentkező esetén tudják megtartani a programokat. A negyedik felfedező túra a múzeum főépületében lesz, amikor is a pincétől a padlásig beleshetnek a múzeumi-régészeti munka rejtelmeibe. Buza Andrea és dr. Keszi Tamás régészek megismertetik, hogy mivel foglalkozik a régész, a néprajzkutató a történész, a restaurátor, a műtárgyvédelmi asszisztens, a gyűjteménykezelő. Ezeket a foglalkozásokat keddtől péntekig 10–16 óra között indítják a látogatók által kiválasztott időpontban (és legalább hat személy jelentkezése esetén). 

November 11-én 14–18 óra között lesz a záró eseményük, az Őszbúcsúztató családi délután a főépületben, amelyet a környezetvédelem és a természet megóvása jegyében szerveznek meg. Ezen a programon lesz tárlatvezetés, játékos múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozás is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában