Könyvajánló

2023.07.24. 15:00

Ma éjjel ne aludj!

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Duol.hu

A pályatársak sem fukarkodtak az elismerésekkel Fotó: JK

Jasper DeWitt: A beteg

A Néma tanú és Stephen King találkozása ez a hátborzongató horror: Parker, a fiatal, túlzottan magabiztos pszichiáter állást kap egy New England-i elmegyógyintézetben, és katasztrofálisan elszámítja magát, amikor megpróbál meggyógyítani egy titokzatos és rendkívül veszélyes beteget.

Parker később, internetes posztokban teszi közzé szívfacsaró beszámolóját. Megismerkedünk a kórház legnehezebb és legveszélyesebb esetével: egy negyvenéves férfival, aki hatéves korában került az intézménybe. Ezt a beteget még senkinek sem sikerült diagnosztizálnia. A tünetei folyamatosan változnak, és azok, akik megpróbálták meggyógyítani, később mind megőrültek, vagy öngyilkosságot követtek el.

A kórház kétségbeesett és rémült igazgatói szigorúan bezárva tartják, és a dolgozók a saját érdekükben csak akkor kerülhetnek kapcsolatba vele, ha feltétlenül szükséges. A rendkívül intelligens és túlzottan magabiztos Parker azonban úgy dönt, hogy kideríti, miféle betegség kínozza ezt a titokzatos pácienst. Azonban már az első találkozás alkalmával kicsúszik a kezéből az irányítás, és hamarosan olyan válaszokkal kell szembenéznie, amelyek a legmerészebb fantáziáját is felülmúlják.

„Elragadóan eszement.” – írja a The New York Times Book Review kritikája.

„Friss és hátborzongató bemutatkozó regény… A pszichológiai thriller és a természetfeletti horror eszes keveréke.” – fogalmaz a Kirkus Reviews cikke.

„Idegfeszítő bemutatkozás... Alex Michaelides rajongóinak mindenképpen ajánljuk.” – jelent meg a
Publishers Weekly írásában.

„DeWitt összefűzi a cselekményt az egzisztenciális horrorral, a regény hátborzongató fenyegetése kísérteni fogja az olvasókat. Alex Michaelides és Zoje Stage rajongói imádni fogják.” – ajánlja a Booklist recenziója.

„Ebben a regényben alattomos gonoszság ólálkodik. Egyetlen nap alatt befaltam, és a befejezés a mai napig üldöz.” – írja róla a pályatárs, a híres thrillerszerző, Paul Wilson.

„A beteg lebilincselő és ijesztő olvasmány. Úgy támad az emberre, mint a szörnyeteg az ágy alól.” – mondta a kötetről Reed Farrel Coleman amerikai krimiíró. (Forrás: Bookline)

Még több könyvajánló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában