Vegyeskar az MMK-ban

2023.06.01. 17:00

Évadzáró örömkoncert

Évadzáró koncerttel lepi meg lelkes táborát június 4-én, vasárnap 18 órától az MMK-ban a Dunaújvárosi Vegyeskar. Az elmúlt évadról, az előttünk álló koncertről és a következő hónapok terveiről Kurucz Gergelyt, a Vegyeskar karnagyát kérdeztük.

Szabó Szabolcs

Vasárnap évadzáró koncert, milyen élményekkel készülnek a fellépésre?

- Az idei évad még a jubileum jegyében jelt. Valójában nagyon komoly önálló hangversenyeink voltak a koncertsorozaton belül. Tavaly szeptemberben az evangélikus templomban egyházzenei koncertünk volt (orgonán közreműködött Baráth Bálint), majd 2022 novemberében a Gárdonyi iskolában örömkoncertet adtunk. Ezen a kórus korábbi karnagyai is dirigálták a kórust (Szegedi Ildikó és Horváth Péter). Nagy élmény volt számunkra, hogy több régi tag is csatlakozott az együtteshez a közös számokban. A virágvasárnapi koncertünket a református templomban adtuk - ennek keretében hosszú évek után ősbemutatót is tartott a kórus (Farkas Bence Három Mária-imádság c. művét Baráth Bálint orgonakíséretével szólaltattuk meg).

Vasárnap este hat órától milyen repertoárral várják a közönséget az MMK-ban?

- A vasárnapi koncertünk kicsit lazább lesz. Reneszánsz madrigálok és romantikus kórusművek mellett népdal-feldolgozásokat szólaltatunk meg. Az együtteshez vendégek is csatlakoznak: Ács Dominika fuvolaművész és Oláh Krisztián zongoraművész érkezik közénk - mindketten korunk ismert, rendkívül sokoldalú előadóművészei.

Tervek, remények?

- Alapvetően pihenést terveztünk, de ott lesz számunkra a murgai kórustábor. A legfontosabb, hogy szeptembertől csatlakozzon hozzánk, a Vegyeskarhoz pár új tag. Örömmel várjuk őket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában