Olvasóink szavazatai döntöttek

2023.06.16. 20:00

Első alkalommal adtuk át Az év színésze díjat

Első alkalommal hirdetett közönségszavazást olvasóinak nyomtatott és online felületén a Dunaújvárosi hírlap május közepén. Döntse el Ön, ki érdemli Az év színésze díjat az idén Dunaújvárosban! - ezzel a kéréssel fordultunk olvasóinkhoz május közepén, amikor elindult a Dunaújvárosi Hírlap és a duol.hu közös szavazása, melyben a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza színészeire/előadóművészeire szavazhatott a közönség egészen május 31-én 10 óráig.

Balla Tibor

Várkonyi Zsolt főszerkesztő, Jegercsik Csaba az Év színész és Őze Áron a Bartók színház igazgatója

Fotó: Varga Zsófia

Olvasóinknak lehetőségük volt a Dunaújvárosi Hírlapban megjelent szavazási szelvényen keresztül vagy az azevszinesze.duol.hu oldalon szavazni a kedvenceikre. A szavazószelvényeknek május 31-én 10 óráig kellett beérkezniük szerkesztőségünkbe, míg hírportálunkon folyamatosan zajlott a szavazás. A két felületen leadott voksokat összesítettük, és a legtöbb szavazatot kapott művész kapta a 2022/23-as évad Az év színésze elismerést. Olvasóink a következő színpadi alkotókra adhatták le voksaikat: Dunaveczki Éva, Jegercsik Csaba, Vrabecz Botond, Kovács Vanda és Kiss Attila, akiket a színház vezetése jelölt ki a teljes társulat tagjaiból.

Az Év színésze díjat Jegercsik Csabának Várkonyi Zsolt főszerkesztő adta át a Bartók színházban

Bár a szorosan zárult szavazás már régen véget ért, a legjobbnak járó elismerés átadását a Bartók évadzáró eseményére, a záró társulati ülésre tartogattuk, hiszen ezen az eseményen a színház minden dolgozója részt vesz, így kollégái előtt veheti kézhez a díjat a legtöbb szavazatott kapott színész. 

Pénteken délután a társulati ülést követően adta át az elismerést - egy plakettet, egy a közönségszavazás dizájnelemeivel díszített bekeretezett oklevelet és nem utolsó sorban egy Zsolnay vázát – Jegercsik Csaba színművésznek lapunk főszerkesztője, Várkonyi Zsolt, aki egy tortával is kedveskedett a társulat tagjainak. A gyönyörű tortát a Sütikék bocsátotta lapunk rendelkezésére.

Lapunk egy tortával is kedveskedett a színészeknek, amelyet a dunaújvárosi SütiKék cukrászda ajánlott föl. A torta szelését Őze Áron igazgató és Kovács Vanda vállalták

Jegercsik Csaba jellemzésében a következők állnak: "Színészi munkáját a mélyen átgondolt és pontos karakterépítés jellemzi. A szerep nagyságától függetlenül mindig maximális tisztelettel viszonyul a ráosztott feladatokhoz. A prózai előadások mellett magas kvalitású ének és tánctudását a zenés előadásokban is kamatoztatni tudja. Alázatos művész, kiváló kolléga, akinek elhivatottsága és a szakmája iránti tisztelete példaértékű lehet a kortárs színházi emberek számára."

A színész nagyon meglepődött, amikor a díjátadón elhangzott a neve. Bár tudta, hogy a jelöltek közt van, de arra nem számított, hogy ő lesz a győztes, nem számított ekkora szeretetre irányába. Viszont nagyon örül a sikerének, és ez úton is köszöni mindenkinek, aki rá szavazott. Mint mondta, a színészet számára az életét jelenti. Már négyéves kora óta mondják róla, hogy ez lesz az élete. Sok mindennel foglalkozott, de úgy 20 éves kora környékén állt össze a dolog. Verset mondott, táncolt korábban, de akkor már egyértelműnek érezte, és felvételizett a Színművészeti Főiskolára. Arra a kérdésre, hogy egy ilyen elismerés inspirálja-e, azt a választ adta, hogy nagyon, és olyan régen kapott bármilyen elismerést, hogy különösen jól esik neki.

Gratulálunk a közönség kedvencének!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában