Q-darts

2023.05.25. 15:00

Rangos megmérettetésen remekeltek a Széchenyi diákszínjátszói

duol.hu

Fotók: Széchenyi István Gimnázium - Dunaújváros FB oldala

2023. május 20-21-én Regionális Diákszínjátszó Találkozó volt Abán, melyen részt vett a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumának Puxínpada is.

Három megye hét városából 15 előadást mutattak be a versenyzők.  A nagyon rangos megmérettetésen olyan színházi szakemberek értékelték a darabokat, mint a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház színházi nevelési szakembere, Gyevi-Bíró Eszter, illetve Bagossy László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének nyugalmazott vezetője.

 

A szóbeli értékelések után a Puxínpad előadása, a Q-darts, melyet Péntek Klára tanárnő rendezett ezüst minősítést kapott. Nagy büszkeség számunkra, hogy Szabó Noelnek ítélték a legjobb férfi alakítás díját!

 

Kiemelték a darab fontos kérdésfelvetését, az arra adott válaszok mélységét és erősségét, illetve Csarnai Bálint, Nagy Ádám és Zsákovics Márk szívderítő, csodálatos dalát és énekhangját.

Bagossy László úgy zárta az értékelést, hogy néhány apró részlet megváltoztatásával magas élményszintre eljuttató, csúcselőadás lehet a darab.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában