Családi délután

2023.05.20. 13:00

A méhek, a fák, a katicák délutánja - képgalériával

ACs

Fotó: LI

Családi délutánt tartottak a József Attila Könyvtár gyerekkönyvtárában. Törökné Antal Mária (Marcsi néni) és Pokornyi Orsolya (Orsi néni) gyermekkönyvtárosok várták az érdeklődőket. Vagyis az óvodás és alsó tagozatos gyerekeket, azok szüleit, nagyszüleit.

A családi délutánok rendszeresek a gyermekkönyvtárban, az érdeklődők száma mindig húsz fölött volt, de arra is láthattunk példát, hogy a negyvenet is elérte a résztvevők száma.

Törökné Antal Mária elmondta, rendezvényeik nagyban függnek az időjárástól.

– Most eljött a jó idő, mindenki inkább a szabadba szeretne menni, mint egy terembe. Tegnap tartottuk volna az ösvényfestést kint, erre esett az eső…

A program a madarak és fák napja (május 10.) valamint a méhek világnapja (május 20.) jegyében telt. A két könyvtáros hölgy könyvkiállítással várta a gyerekeket. Természetesen az érintett témakörökből választhattak kölcsönzésre könyvet a már olvasni tudók (de természetesen az sem baj, ha a nagyi olvas fel a szeme fényének).

A gyerekeket népmese, éneklés, körjáték és különböző feladatok várták, de talán az volt a legnépszerűbb, amikor a nebulók papírból katicabogarat, méhecskét vagy valamilyen madarat készíthettek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában