Tárlat

2023.04.11. 12:04

Három helyi alkotó mutatkozott be a kastélyban

A Győry-kastély adott otthont április 4-én három helyi amatőr alkotó és gyűjtő kiállításának.

Szente Kitti

Lőrincz Józsefné alkotásainak minden részletét megfigyelték

Fotó: Szente Kitti

A megnyitót Baráth Valéria, a Perkátai Általános Művelődési Központ munkatársa tartotta. Molnárné Horváth Zsuzsanna és Molnár Irén gyémántszemes kirakó által készített képeit tekinthették meg. Ez egy különleges képkészítési technika, időigényes, aprólékos munkát igényel, de a végeredmény egy káprázatos alkotás lesz. 

Sokan érdeklődtek a bemutatott munkák iránt Fotó: Szente Kitti

Lőrincz Józsefné Irén pedig szívet-lelket melengető festményeivel kápráztatta el a nagyérdeműt. Műveiben visszaköszön a természet, a táj iránti szeretet. Meleg színekkel, precíz ecsetvonásokkal teszi szinte élővé a képet. „Az alkotást soha nincs késő elkezdeni, és büszkeséggel tölt el, hogy Perkátán ennyi tehetséges, szép lelkű, ügyes kezű ember él. Mindig öröm az ilyen kiállításokon való részvétel és aki teheti látogasson el a Győry-kastélyba csodálja meg ezeket a remekműveket” – hangzott el a megnyitón. A kiállított műveken kívül egy szép húsvéti képeslap-, illetve szalvéta-gyűjteményt is meg lehetett tekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában