Elismerés

2023.01.22. 19:52

Kurucz Gergely Pro Cultura Intercisae díjas

Szabó Szabolcs

Kurucz Gergely karnagy, művésztanár, a Rudas középiskola pedagógusa, a Bartók Kamaraszínház számos emlékezetes produkciójának zenei vezetője vehette át Dunaújváros legrangosabb kulturális elismerését, a Pro Cultura Intercisae díjat Pintér Tamás polgármestertől a magyar kultúra ünnepén tartott rendezvényen, vasárnap este a helyi evangélikus templomban.

A díjátadót követően Kurucz Gergely így fogalmazott: - Minden ilyen elismerés mögött kisközösségek munkája áll. Az én életemben többek között a Móricz iskolának, a Rudas középiskolának, a Viadana Kamarakórusnak, a Dunaújvárosi Vegyeskarnak és a Bartók színháznak is köszönhetem mindazt, aki lettem. Természetesen, az én életem során is talán az egyik legfontosabb hatással bírt és bír a mai napig a családom. Otthon magamba szívhattam a kultúra, a zene, a művészetek, a könyv szeretetét. Pedagógusként is ezeket az értékeket szeretném továbbadni a diákjaim számára.

Az ünnepséget a Quintia együttes felemelő koncertje zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában