Melódia

2022.11.22. 09:00

A harmonikások hazai és nemzetközi sikerei

Balla Tibor

Csuka Marcell az egyik ismert európai versenyt nyerte Fotó: AF

Újabb hazai és nemzetközi sikereket könyvelhetnek el Juhos Melinda harmonikás tanítványai. Az AccordionFest egy észtországi mesterkurzusból, tallini szállásból, utazásból álló különdíjat ajánlott fel a tavaly megrendezett Eufonija verseny győztesének, aki nem más, mint Csuka Marcell harmonikaművész, aki jelenleg a Hochschule für Musik und Theater München (Németország) hallgatója. Az újvidéki Eufonija verseny mellett Marcell a pulai nemzetközi verseny győztese is, amely szintén az egyik legelismertebb európai harmonikaverseny. 

Szloboda Balázs és felkészítője, Juhos Melinda Fotó: SFZ

A Harmonikások Országos Társasága által szervezett VII. Országos Harmonika Versenyen, november 13-án Vesztergom Vilmos negyedik osztályos tanuló első alkalommal járt országos megmérettetésen. Szloboda Balázs már több alkalommal szerzett hírnevet a zeneiskolának. Korcsoportjában 3. helyezett lett. Az Albertirsán, Tabányi Mihály szülővárosában tartott versenyen, a „harmonikakirály” özvegye és a zsűri javaslatára elnyerte a Tabányi Mihály-különdíjat a muzikális előadásáért. A harmonikások felkészítő tanára Juhos Melinda.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában