Kultúra

2022.10.30. 10:00

Filmünnep és rajzpályázat Rácalmáson

duol.hu

Egy képkocka Jankovics Marcell: János Vitéz című alkotásából

2022. november 18-án vetítésekkel egybekötött filmünnepet tart a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár az Országos Rajzfilmünnep alkalmából. 

A programok 15 órakor kezdődnek. Kézműveskedés, meseolvasás, davetítést tartanak az olvasóklub tagjaival egészen 17:45-ig. A Társasjáték Klubbal 16 és 20 óra között magyar rajzfilmek ihlette társasjátékok lesznek a főszerepben. 16 és 18 óra között a Rácalmási Festők Baráti Klubjával rajzfilmfigurákat lehet majd festeni. 

Rajzpályázat

A szervezők rajzpályázatot hirdetnek Kedvenc Népmesehősöm címmel 5-6, 7-10, 11-14 éves korosztály részére. Az alkotásokat november 3-ig lehet leadni a könyvtár nyitvatartási idejében. A beérkezett rajzokra november 7- 14. között lehet majd szavazni a könyvtár facebook oldalán létrehozott albumban. Eredményhirdetés november 16-án, díjátadó 18-án lesz. A rajzfilmünnep részeként a rajzpályázatra érkezett alkotásokból kiállítás látható a program időtartama alatt. 

16 órakor Jankovics Marcell két rövdfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők, a Küzdők és Sisyphus címűt. Fél órával később pedig a János Vitézt. 18 órakor már kortárs magyar stúdiók munkáiból válogattak a szervezők, akik a program résztvevőit forró teával várják. A filmetítések idejére gyermeksarokal készültek, hogy a felnőttek is kikapcsolódhassanak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában