Szombaton várják a legtöbb látogatót a régió legnagyobb és immár nagykorú őszi fesztiváljára

2022.09.17. 08:00

Vár a rácalmási tökfesztivál: jó programokkal, nagyszerű hangulattal, csodás környezetben

Pénteken kezdetét vette a régió legnagyobb őszi fesztiválja.

TT

Fesztiválról is dukál vásárfiát begyűjteni emlékbe Fotó: LI

Fotó: LI

Az idén nagykorúvá értett tökfesztivál tizennyolcadik születésnapjához méltón három napon keresztül, három helyszínen, nagyszerű programkínálattal kényezteti a fesztiválozni vágyó közönséget. 
Már pénteken délelőtt elkezdődtek a programok a környékbeli óvodás- és iskoláscsoportok nagy örömére. A hivatalos megnyitó és dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő szavai után színvonalas programokon szórakozhatott a közönség. Szombaton érkezik Levente Péter, Raulék, Follow the flow, DR BRS és vasárnap este Rúzsa Magdival zár a tökfesztivál. Mindezek mellett külön gyerekprogramok, kiállítások, gyermekfoglalkozások, gasztroélmények és tökös programok várják az érdeklődőket. A kúria termeiben több témában láthatnak fotókiállítást. Ismét lehet korhű ruhákban fényképezkedni. Természetesen idén is megválasztják majd az óriástököt termesztők közül a Tökkirályt, és ahogy azt illik, meg is fogják koronázni a tökhintónál. De lesz tökös bringatúra is, egész nap közlekedő városnéző kisvonat és veterán autók és motorok bemutatója is a Szentháromság téren. 

A szorgos tökfaragó gyerekek csodákat alkottak Fotó: Laczkó Izabella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában