Szironta

2022.07.18. 16:00

Nagyvenyim után irány az USA! - Magyarok a harangzenészek világtalálkozóján

Legutóbb 2021. decemberében élvezhettük a Szironta együttes harangjátékát a környékünkön. A karácsony előtti hangulatos előadást Nagyvenyimen a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében hallhatta a közönség. Most Amerikába készülnek, a műfaj hazájába.

duol.hu

Szironta Együttes

Először képviselteti magát Magyarország a harangzenészek világtalálkozóján a műfaj hazájában, Amerikában. Az ország első és egyetlen független harangzenekara, a Szironta Együttes is részt vesz a 20. Nemzetközi Kéziharang Szimpóziumon (International Handbell Symposium) az Egyesült Államokban. 

A Nemzetközi Kéziharang Szövetség (International Handbell Committee) 1988 óta kétévente rendezi meg a szimpóziumot a nyolc tagszövetség közreműködésével mindig más-más országban. A szövetség az amerikai, brit, kanadai, ausztrál, japán, hong-kong-i, szingapúri, és dél-koreai harangszövetség közreműködésével kétévente ezekbe az országokba hívja a világ minden tájáról a harangzenészeket a kapcsolatépítés, közös tapasztalatszerés és a harangzenészek közösségének erősítése, a műfaj népszerűsítése érdekében. Idén az Egyesült Államok, a Tennessee állambeli Nashville ad otthont a szimpóziumnak, ahol a világ minden tájáról, Brazíliától Japánig, Ausztráliától Nagy-Britanniáig képviseltetik magukat a különböző formációk. Az idei lesz az első év, amikor Magyarország is csatlakozik. A koncerteken elsősorban magyar vonatkozású klasszikus művek csendülnek majd fel harangjaikon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában