A Pentele Baráti Ķör szervezésében

2022.05.16. 12:00

Nagyszabású koncertet tartanak az Óvárosi Szentháromság Templomban

duol.hu

Római Katolikus Plébánia

A Pentele Baráti Ķör Egyesület – az idei Pentele Napok keretében – a tájképi, helytörténeti és műemléki jelentőségű dunaújvárosi (óvárosi) Szentháromság római katolikus templom és annak környezetének szépítése javára jótékonysági koncertet szervez. A koncertre 2022. június 12-én (vasárnap) délután 5 órai kezdettel kerül sor, Szentháromság vasárnapján, az 1862 és 1864 között épült pentelei templom „születésnapján”, az óvárosi templomban.

A koncertre impozáns repertoárral készülnek Dunaújváros és térsége meghatározó művészei: többek között fellép Németh Irma, a Móricz iskola énekkara, Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta, Teleki Miklós orgonaművész, Őze Áron színművész, az Annamatia női kórus, a Dunaújvárosi Vegyeskar. A koncert kiszolgáló létesítményei (pl. mosdóhasználat) a szomszédos Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnáziumban kerülnek biztosításra (korábbi Szórád iskola).

A Pentele Baráti Kör nevében Pálinkás Bertalan fő szervező elmondta:

Már előre is köszönetet szeretnénk mondani a kiváló előadóknak a felkészülésért, akik a cél ismeretében a felkéréshez önként és örömmel csatlakoztak.

A kedves közönséget is bátorítja a koncert látogatására, hiszen – mint mondta – „ezen az ünnepi eseményen szép templomunk történelmi enteriőrje, ihletett dallamok és gondolatok várnak ránk olyan szerzőktől, mint W. A. Mozart, Padre Martini, G. F. Händel, József Attila, L. Delibes, A. Vivaldi, R. Faltus, O. Gjeilo, Bárdos Lajos, Kocsár Miklós és mások. Az 1500 Ft-os támogatói belépők megvásárlásával közvetlenül járulunk hozzá a pentelei római katolikus templom és környezetének szépítéséhez. Előzetesen jegyek május 16-tól igényelhetőek a 06 30 686 2201 és  a 06 25 400 677 telefonszámokon. Természetesen további ajánlásokkal és információkkal fog még jelentkezni a Pentele Baráti Kör”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában