Népzenei koncertélmény

2022.03.28. 08:00

Aratott a Móricz, kilenc díjjal tértek haza

Dunaújváros - A Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai nagy sikerrel vettek részt a Pesovár Ferenc Népzenei és Népdaléneklési Verseny megyei döntőjében.

Török Tímea

Fotó: LI

A megmérettetést az elmúlt két évben a járvány miatt nem tudták megrendezni. Idén, azonban több mint 400 résztvevő 120 produkcióval nevezett a Pesovár Ferenc nevével fémjelzett versenyre. A gyerekek az elmúlt két év alatt kicsit elszoktak a fellépésektől, kicsit vissza kellett szerezniük a rutint – mondta el a neves verseny egyik zsűritagja, Berki Lilla. 

A zsűri – Juhász Katalin, Berki Lilla, Szecsődi Rita és Varró János – végül 8 kiemelt arany, 10 arany és 7 ezüst oklevelet adott ki. 
A rangos versenyen kiemelkedő eredményt elérők házi koncertet tartottak az iskola tanulóinak szombaton délelőtt. Fellépett a Móriczos Legények, a Csicsergők, a Cinegék, a Pacsirták, a Fülemülék, a Rozmaring és a Kurjantók elnevezésű énekegyüttesek mellett Rajcsányi Panna is. 
A szombati koncertélményt a hetedik évfolyamosok keringője koronázta meg szombaton délelőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában