Január 14-én

2021.12.15. 08:00

Újévi gálakoncert idén Szentpéteri Csillával!

Brousil Csaba

Fotó: LI

A Sándor Frigyes Zeneiskola Újévi gálakoncertjét 2022. január 14-én tartják délután öt órai kezdettel a Bartók kamaraszínházban. A program sztárvendége Szentpéteri Csilla zongoraművész és együttese lesz. A koncert részleteiről Szentpéteri Csilla tartott sajtótájékoztatót a Bartókban kedden. 

 

Szentpéteri Csilla átadta cipősdoboz ajándékát Őze Áronnak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Elmondta, hogy január 14-én délelőtt lesz egy koncert a fiatal korosztálynak Láttad-e már a zenét? címmel. Ez egy interaktív látványkoncert lesz a 10–18 éves korosztály számára, amelyben Vivalditól napjainkig zenére komponált filmeket láthatnak az érdeklődő fiatalok. Ezt a produkciót már harminckét városba elvitték, 2016-ban jártak vele Dunaújvárosban is, s mint mondta, nagy öröm, hogy újra elhozhatják, s nagy szeretettel várják erre a koncertre a zenét tanuló, zenét szerető fiatalokat. 

Már csak azért is, mert ennek a koncertnek az az alapkoncepciója, hogy a helyi tehetséges fiatalokat felléptessék a színpadra, és általuk mutassák be az eredeti klasszikus zeneműveket, majd ezeket a mai kor zenei stílusaiba ágyazva értelmezik újra a zenekarral. Bemutatva, hogy ha Mozart, Beethoven ismerte volna a szaxofont vagy az elektromos gitárokat, dobokat, akkor vajon milyen stílusban írták volna meg a műveiket. Érdekes kalandozás ígérkezik a klasszikus szerzők e nagy műveinek jazzben, bluesban, rockzenében történő megmártóztatásával. A koncerten nagyon kreatív, modern vizualizációval gazdagítják a zenei tartalmat. 

 

Az Újévi gálakoncerttel kapcsolatban elmondta, hogy az a hagyományoknak megfelelően két részből áll majd. Az első részben a zeneiskola növendékei és tanárai adnak majd koncertet a második részben pedig a Szentpéteri Csilla&Band lép színpadra. A színpadon a briliáns zongorajáték mellett gitárszólók, hamisítatlan, vérpezsdítő ritmusok fokozzák a hangulatot a maximumra, kiváló jazz- és rockzenészekből álló zenekar kíséretével. Mint mondta vidám, dinamikus és temperamentumos zenéket hallhat majd a közönség lírai betétekkel megtűzdelve. 

Szentpéteri Csilla a sajtótájékoztató után belepillantott a színház csipősdoboz-gyűjtő délutánjának műsorába, és még zongorázott is egy kicsit az egybegyűlteknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában