Kulcs

2021.12.20. 11:30

„Hosszú távon is lehet töltekezni a szeretetből”

Kulcson ebben az évben minden adventi hétvégére jutott valami különleges program, amellyel a szervezők lehetőséget teremtettek a közösségnek az együtt ünneplésre.

Török Tímea

Balog Tímea és Kautzky Armand ünnepre hangolódó meghitt, de egyben humoros, zenés összeállítást adott elő a kulcsi falukarácsonyon Fotók: Laczkó Izabella

Az elmúlt hetekben lapunkban is olvashattak a Mikulás-buli elnevezésű, vagy a Luca-napi rendezvényről. A negyedik adventi hétvégén, pontosan december 18-án, szombaton falukarácsonyra hívták a szervezők az érdeklődőket. 

Az ünnepi eseményt a faluházban és az épület előtti téren tartották. A programok délután 13 órakor kezdődtek. Elsőként Jobb Gyula, a település polgármestere köszöntötte az ünneplő lakosságot. A polgármester a karácsonyi béke, elcsendesedés, befelé fordulás érzését a mai rohanó, az ünnepre is kapkodóan készülő mindennapokkal állította szembe. Kiemelte, hogy a karácsonykor megélt szeretetből hosszú távon is lehet töltekezni és minden kulcsinak boldog ünnepeket kívánt a kulcsiak első embere. 

A köszöntő után a Vidám Emberek Közösségének tagjai adták elő a karácsonyi műsorukat. A vidám hölgykoszorú karácsonyi dalokat énekelt, és Csuhai Gyuláné Erzsike pedig egy különlegesen szép szavalattal örvendeztette meg a vers­értő közönséget. 

A folytatásban Szávolovics Gabriella nóta- és dalénekes karácsonyi műsorát hallgathatták meg az érdeklődők. A nemzeti érzelmű műsort előadó énekesnő ezúttal is nagy sikert aratott. 

Nemkülönben, mint a Bolondos téli utazás című műsorral érkező Kautzky Armand és Balog Tímea. A művészek ünnepre hangolódó meghitt, de egyben humoros, zenés összeállításra rengetegen voltak kíváncsiak. 

A falukarácsonyt hagyományosan az adventi vásár egészítette ki, ahol helyi kézművesek remekműveiből lehetett válogatni. 

A településen dolgozó Segíteni jó Kulcs elnevezésű karitatív szerveződés is jelen volt a rendezvényen. A kulcsi közösség a helyszínen egy óriási üstben több mint kétszáz gombóc töltött káposztát főzött. 

A lelkes csapat célja kettős volt: a főtt étellel a rászorulókat kívánták megvendégelni, és az ünnepi ajándék-élelmiszercsomagjaikhoz további adományokat is gyűjtöttek, az aktivisták beszámolói alapján szép sikerrel. 

A kulcsi ünnepi rendezvénysorozat utolsó elemére, a nagy kulcsi halfőző versenyre a közművelődési szakemberek december 23-án várják az érdeklődőket a Nap Háza és Hold Udvara elnevezésű rendezvényházban. 

Címkék#Kulcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában