Félszép

2021.10.31. 19:00

Kötetbemutató beszélgetés lesz a KMI-ben

A Kálvin János Református Gimnázium és Általános Iskola valamint a Kortárs Művészeti Intézet szeretettel meghívja Önt Parti Nagy Lajos Félszép című kötetének bemutatására – invitál a KMI a kultúrális eseményre.

duol.hu

Az Utószó irodalmi antológia novemberi eseményén a Kossuth-díjas íróval Gyöngyössy Csaba beszélget 2021.11.02-én 17 órai kezdettel a Kortárs Művészeti Intézetben. A belépés díjtalan!

„Félszép? Vagy tán egészen az? A szerző maga válogatta köt etbe 1995 és 2018 között különböző lapokban megjelent írásait. Rövidprózák, tárcák, naplócédulák, publicisztikák váltakoznak gazdagon a Félszép oldalain, melynek elsődleges szövegszervező elve az idő.

Éves bontás szerint olvashatunk köz- és magánérzet éppen aktuális viszonyairól, láthatjuk, a fikció terepasztalán hogyan születnek meg a beszélő nevű és nyelvünkben élő Parti Nagy-karakterek, hogyan talál rá egy-egy figurára, hogyan vált regisztert és hogyan tömörít össze világokat zsebkendőnyi területen. Ez a hely pillanatnyi hazánk: ahol játszunk, és ahol figyelünk egymásra. Így lesz a Félszép emlékeket és élményeket magába gyűjtő palackposta, közös, nem visszaváltható negyedszázadunkról” (Libri)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában