ötvennyolc alkotással

2021.10.06. 15:00

Élet a vízparton – kiállítás gyermekrajzokból

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület egy évvel ezelőtt hirdetett rajzpályázatot óvodás és általános iskolás gyerekek számára Élet a vízparton címmel.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Somfai Rezsőtől, a sporthorgász-egyesület elnökétől megtudtuk, hogy hetvenhét pályázat érkezett, amelyeket még januárban bíráltak el.

– Minden résztvevő egyéves ingyenes horgászbérletet kapott, a helyezettek pedig horgászfelszereléseket. Szerettünk volna a rajzokból kiállítást szervezni, ebben a Munkásművelődési Központ volt a segítőnk, a partnerünk. Ötvennyolc fantáziadús, remekebbnél, remekebb rajzot lehet most megtekinteni az MMK Népmesepontján – tudtuk meg az elnöktől.

Simoc Szilvia rajza különdíjat kapott a zsűritől
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Somfai Rezső szeretné, ha a kiállított alkotások közül magánszemélyek, vállalatok, intézmények vásárolnának, az utóbbiak kitennék az irodájuk falára, és az eladásból befolyó összeget a következő gyermekrajzpályázatba forgatnák vissza.

Ugyanis az már eldőlt, hogy 3–15 évesek számára itt az újabb lehetőség művészkedésre. A pályázat témája ezúttal: „Vízparti élet a gyerekek szemszögéből”. Három korcsoportban várják a szervezők a pályaműveket: óvodásoktól, általános iskola alsó és felső tagozatosaitól.

Somfai Rudolf nagyon fontosnak tartja azt, hogy a gyerekekkel megszerettessék a természetet, és időnként álljanak fel a számítógép mellől, és ismerkedjenek meg a természet csodáival. Persze a horgászatot is népszerűsítenék a körükben, szeretnék, ha minél többen felismernék a sporthorgászat szépségét.

Az elnök a kiállítás megnyitóján is leginkább a fentiekről beszélt, azt külön kiemelte, hogy a rajzpályázatnak az is célja, ha a gyerekek víz közelében járnak, akkor „ne csak nézzenek, hanem lássanak is”.

A második rajzversenynek is ez a célja. A feladatkiírásban – a többi között – az alábbiakat olvashatjuk azzal kapcsolatban, hogy miről is „szóljanak” a rajzok. Milyennek találod a vízparton megtalálható növényeket? Írj a vízi világhoz fűződő saját élményeidről. Hogyan ábrázolnád a vízi közlekedésben használatos járműveket, milyen horgászati módszereket, halfajtákat ismersz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában