Pilinszky és én

2021.09.19. 18:00

Zenés, irodalmi előadás lesz a könyvtárban

A huszadik század egyik legjelentősebb költője, Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska rendhagyó zenés, irodalmi előadásával vár szeretettel minden érdeklődőt a dunaújvárosi József Attila Könyvtár 2021. szeptember 21-én, kedden 18 órakor a felnőttkönyvtárba!

duol.hu

Forrás: olvasói fotó

Fotó: Svraka Mónika

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. A zenekar mellett időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.

Pilinszky János 100. születési évfordulója alkalmából Törőcsik Franciskával, a sokoldalú színésznővel egy vadonatúj zenés, irodalmi előadással készülnek, ezzel is kifejezve tiszteletüket a huszadik századunk egyik legjelentősebb költőjének.

A magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

“Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.” – Prieger Zsolt

A program ingyen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában