Dunaújváros

2021.09.03. 08:00

Szombaton újra KönyvTér lesz a városháza előtt

Színes programokkal, koncertekkel várja a gyerekeket és a felnőtteket a József Attila Könyvtár

Brousil Csaba

Fotó: LI

A KönyvTér elnevezésű rendezvényről tartott sajtótájékoztatót Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője a Városháza téren kedden. Szeptember 4-én, szombaton Dunaújváros 70 jegyében és a 92. Ünnepi Könyvhét alkalmából újra várja az érdeklődőket a KönyvTér a Városháza téren. Barta Endre elmondta, hogy a rendezvény kicsiknek és nagyoknak egyaránt kikapcsolódást kínál majd szombaton délután két órai kezdettel, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A színpadi programok három órakor kezdődnek

Tóth Éva kiemelte, hogy az ünnepi könyvhét rendezvényeit általában júniusban szokták tartani, de ez most szeptemberre tolódott, ehhez kapcsolódik a József Attila Könyvtár ezzel a programsorozattal. Sőt nemcsak a könyvekhez és az olvasáshoz kapcsolódik a KönyvTér, hanem a város hetvenéves évfordulójához is, számos programmal.

Barta Endre és Tóth Éva a Városháza téren tartott keddi sajtótájékoztatón
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton lesznek színpadi programok, de emellett folyamatosan működik majd a helytörténeti pavilon, ahol helyismereti játékokkal találkozhatnak majd az érdeklődők. A gyermekek és felnőttek játszóházában kreatív foglalkozásokra lesz lehetőség. A színpadon 15 órától Beretka Ádám lép fel, fél öttől Farkas Erik mutatkozik be versekkel és dalokkal. 18 órától pedig az idén tízéves Quintia együttes ad koncertet. Lesz még papírszínház gyerekeknek és szocreál séta Kronászt Margittal. Rossz időjárás esetén a programokat a városháza C szárnyában tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában