Ez még csak a kezdet

2021.09.17. 11:00

Balogh Dorottya képei a Széchenyi galériájában

Dunaújváros Szerdán délután mutatkozott be a Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában Balogh Dorottya első önálló kiállítása. A megnyitót követően az alkotóval beszélgettünk:

Szabó Szabolcs

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

– Csak arra emlékszem, hogy alig voltam négyéves, amikor már napi sok órában rajzoltam. Ez az alkotási ösztön éveken át velem maradt. Rohonczi ROHO István kezdeményezésére aztán már hét­évesen alakult egy kiállítás a rajzaimból – mondta el lapunknak Balogh Dorottya, aki a két tárlat közötti időszakról is beszélt lapunknak:

– A rajzolás, az alkotás az önkifejezés egyfajta eszköze volt számomra. Bár kimaradt pár év, mindig visszatértem a rajzoláshoz, hiszen ebben megtaláltam önmagam – fogalmazott lapunknak a megnyitón Dorottya, akit terveiről is kérdeztünk.

– Szinte fejest ugrottam a festészetbe. ROHO ajánlotta, hogy most még ne is szakmázzunk, csak próbálkozzam. A Széchenyi-gimiben egy nagyon befogadó közegre találtam, a pedagógusok és a diáktársak is támogatnak. Örülök ennek a kiállításnak, nagyon sokat dolgoztunk érte. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott és bízott bennem. Egy kiállítás megszervezése kötöttségekkel, feladatokkal jár. Minderre még nem voltam felkészülve. Tanulom. A kiállításnak azért nem lett végül címe, mert nem kívántam befolyásolni az érdeklődőket. Remélem, mindenki talál maga számára egy-egy érdekes képet – fogalmazott lapunknak Balogh Dorottya.

A kiállítás október közepéig várja a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában