film

2021.07.26. 13:00

Ricky Rock a Bujtor István Filmfesztiválon

2009-ben a színész-producer halála után közvetlenül útjára indították a Bujtor István Filmfesztivált, előbb független/amatőr filmes alkotók és alkotóközösségek, majd professzionális stúdiók számára is. Dunaújvárosi alkotók is indulnak a fesztiválon.

duol.hu

A fesztivált 2021. augusztus 19-22 között rendezik meg Balatonszemesen. A RICKY ROCK AND THE SCIENTISTS alkotás a Latinovics Teremben látható augusztus 20-án, 14 órakor.

A dunaújvárosi szerzők kisfilmjét animációs filmek kategóriában nevezte Juhász Pál, a film szellemi atyja. Ebben a kategóriában még két filmet tekinthenek meg az érdeklődők: SPENCER – HILL CARTOON SHOW EXCLUSIVE és a MÉG EMLÉKSZEM című alkotást.

RICKY ROCK AND THE SCIENTISTS

Ricky Rock a kis meteor gyerek, járja az univerzumot, számtalan kalanddal és izgalmakkal teli útján. Sok a veszély, de barátja és mentora is egyben, maga a “mindenség”. Egy tanító tudással felvértezetten biztonságosabb a kaland. Megismeri a teljes naprendszert, majd a mélyűr csodálatos titkait. Ám kíváncsisága olthatatlan és felcsigázza a kérdés: miben rejlik és honnan fakad az emberi tudás? A filmben megismeri és átéli az emberiség legnagyobb tudományos pillanatait és a tudósokat. A végére azonban marad egy kívánsága…

Alkotók:

Ricky Rock – Pap Félix Space Face – Juhász Pál Archimedes – Gregus “Blöckye” László Isaac Newton – Juhász Zsolt Leonardo da Vinci – Pap Ferenc Mona Lisa La Gioconda – Papné Andrea Görög kislány – Pap Rebekka Noa Galileo Galilei – Juhász Attila Michael Faraday – Tichy Zsolt James Clerk Maxwell – Juhász Bence Dmitrij Ivanovics Mengyelejev – Garbacz István Marie Curie – Ferenczy Marietta Thomas Alva Edison – Horváth Győző “Ödi” Nikola Tesla – Rádonyi Ottó Albert Einstein – Wenszky Attila Stephen Hawking – Digital Speech * Operatőr/GreenBox – Vass Tamás * Zene: Gregus “Blöckye” László – Kovács Ervin, Írta és rendezte: Juhász Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában