szabadtéri koncert

2021.07.28. 13:00

Ezúttal a magyar zenetudósról emlékeznek meg

Balla Tibor

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt nyáresti zenés szabadtéri rendezvényt tartottak a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár teraszán Beethoven születésének kétszázötvenedik évfordulója alkalmából. A rendezvény megismétlődik, ám most Bartók Béla, a zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató áll a rendezvény origójában.

Kinek élete a zene volt... címmel Bartók Béla születésének évfordulója tiszteletére a Rácalmási Glória Kamarakórus szervez műsort július 30-án, pénteken, délután 17 órai kezdettel a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban, egészen pontosan annak udvarán, amelyben a zenetudósra emlékeznek szóval és zenével. Közreműködnek: Rácalmási Glória Kamarakórus, Péczi Adrienn (zongora), Hegyi István (zongora) és Hegyi Sándor (dob). Az est narrátora a kórusvezető, Gyalus Boglárka lesz.

A tavalyi rendezvény kiválóan sikerült, most is hasonlóra számíthatunk Fotó: archív

Annyi már biztosan tudható, hogy a műsor várható időtartama kétszer 45 perc lesz. Ebből is látszik, hogy a karvezető nem kis terhet vett a vállára, ugyanis meglehetősen nehéz a bartóki életműből két iskolai órányi reprezentatív szeletet kiragadni. Ha az est – amely a kórus első nyilvános önálló bemutatkozása volt – felépítése a tavalyihoz hasonlóan alakul, akkor a muzsika mellé képeket és történeteket is kapunk majd. Tavaly az Örömódát közösen énekelték, van esély rá, hogy most is lesz közös ének is.

A rendezvényt az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően tartják meg. A férőhelyek korlátozott száma miatt a szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat jelezzék a könyvtár nyitvatartási idejében a ház vezetékes telefonszámán: 25/440-456.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában