Rockmaraton

2021.05.08. 08:00

Július 5-én kezdődik, ha lesz...

Még mindig nem dőlt el az idei Rockmaraton fesztivál sorsa

Brousil Csaba

Metál gyár majd várja a Rock katonáit a Szalki-szigeten Fotó: Archív

Fotó: AS

Dunaújváros

Bő egy hete megírtuk, hogy a Rockmaraton hivatalos Facebook-oldala több kérdést is intézett a rajongókhoz a közelmúltban. A szervezők kíváncsiak voltak arra, hogy a közönség elfogadná-e az oltási igazolványt, mint a belépés egyik feltételét. Illetve hogy július 5. és 10., vagy július 26. és 31. között legyen-e a Rockmaraton. A fesztiválközönség válaszai beérkeztek, ezeket a Rockmaraton szervezői feldolgozták és közzé is tették ezek eredményét a hivatalos Facebook oldalukon. A közönség a védettségi igazolványos kérdésre a szervezők összefoglalása alapján így reagált. „A védettségi kártyát a válaszadók közel fele durva diszkriminációnak és zsarolásnak tartja, ugyanakkor 52 százalékuk így is szeretne fesztiválozni. Mi pedig nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, együttérzünk azokkal, akiket évek kötnek a fesztiválhoz, és most azért szorulnának a kapukon kívülre, mert bármilyen okból nem tudnak vagy nem akarnak oltatni. Viszont ugyanennyi emberrel szemben lenne inkorrekt, hogy hiába szeretnének jönni, mi idén sem csinálunk semmit, de elvárjuk, hogy kalapozzatok nekünk össze tizenmilliókat a működési költségekre. Nehéz ügy, amire nincs megoldásunk egyelőre” – írták a közösségi portálon. A fesztivál dátumával kapcsolatban feltett kérdésre adott válaszokkal kapcsolatban pedig így írtak. „ha lesz fesztivál, biztosan marad az eredeti időpont (július 5-től július 10-ig – a szerk.), mert bár némileg többen javasoltátok a dátum módosítását, nekünk azt is figyelembe kell vennünk, hogy sok lelkes rajongónknak kéne a már lefoglalt szabit, szállást módosíttatni.”

Ugyanebben a posztban a szervezők viszont azt is megemlítik, hogy hogy továbbra sem tudnak semmi biztosat az idei szezonról, feltételezésekre pedig nem alapozhatnak. Alig két hónap van kezdésig – írták, hozzátéve, hogy csak a rendezvénytartási engedélykérelem cirka 40-50 napnyi ügyintézés. „Be kell lássuk, hogy az utolsó órákban vagyunk, és napról napra kevesebb az esélye, hogy bármilyen rendezvényt is tarthassunk idén.” Eddig ezek voltak a legfrissebb hiteles információk a Rockmaraton háza tájáról, ha lesz fejlemény a fesztivál sorsával kapcsolatban, arról tájékoztatjuk majd olvasóinkat. A fesztiválszezon rossz hírei közé tartozik, hogy szerdán a Sziget szervezői jelentették be, hogy idén nem „szigetelhetünk”. A Rockmaratonnal jó barátságot ápoló szintén megyei Fezen szervezői május 4-én jelentették be hivatalosan, hogy idén sem rendezik meg a fesztivált.

Nem biztos, hogy idén is csápolhatunk a koncerteken
Forrás: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában