Közösségek Hete 2021.

2021.05.10. 19:00

Időutazók klubja lesz Perkátán

Perkátán mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő témájú klubot, programot, vagy pályázatot. Ebből mutatunk néhányat.

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Keressük értékeinket! – Itthon otthon vagyunk!

A Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár szervezésében, a könyvtár Facebook közösségi oldalán egy új platformot biztosítanak Parkáta értékei és emlékei iránt érdeklődők számára!

Perkátai Időutazók Klubja!

A klubot egy közös cél érdekében hozták létre mindazok számára, akik szeretik és büszkék arra, hogy valamilyen formában kötődnek a településhez, Perkátához.

Lehetőséget adnak arra a tagoknak, hogy részt vegyenek a perkátai emlékek helytörténeti kutatásában és megőrzésében.

Szívesen várják a Perkátával kapcsolatos régi fotókat, család-és élettörténeteket, vagy egykori újságcikkeket, amellyel gazdagítani tudják Perkáta emlékét.

Így fogalmaznak a kezdeményezéssel kapcsolatban: – Nem feledhetjük egyetlen régi és mai perkátai ember nevét, emlékét sem. Szeretnénk erősíteni a településünkhöz való összetartozás érzését.

A privát csoportot bárki megtalálhatja a Perkáta Könyvtár Facebook oldalán. Klubtagságot nyerni a tagsági kérdések válaszadásaival, és a csoport szabályainak elfogadásával lehet.

Alkotni öröm! – Mutasd meg másoknak is a tehetségedet, kreativitásodat!

Pályázatokkal készült a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. Felnőttek és gyermekek részére. A Madarak és fák napja alkalmából virtuális bemutatót tartanak a jeles napon. Április közepétől, május ötödikéig várták a fotókat Perkáta élővilágából. Most ezen alkotások bemutatására kerül sor.

Alkotópályázat - rajz, grafika, festészet -

Felnőtteknek szóló alkotópályázatot hirdetnek a településen. 2021. május 11-től július 11-ig várják a rajzokat, grafikákat vagy festészeti alkotásokat. A téma és a tehnika szabadon választható. A pályázat május 11-től július 11-ig tart. A beárkezett alkotásokból kiállítás nyílik a Győry-kastélyban július 29-én, 17 órakor.

Fotó/videó/kisfilm készítés pályázat

Gyermekeknek, 11 éves kortól és felnőtteknek szól a következő pályázat, amelnyek a címe: „Kedves, megható, vagy humoros jelenetek a környezetemben élő állatok életéből”

A pályázat május 12-től szeptember 22-ig tart. A pályaművek virtuális bemutatása október 4-én az Állatok világnapján lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában