programajánló

2020.10.06. 13:00

Az Országos Könyvtári Napok helyi programjai

Hétfőn kezdetét vette az országos könyvtári napok programsorozata, itt Dunaújvárosban is. Az esemény egész héten tart, a különböző programokra díjtalan a belépés a József Attila Könyvtárban.

Brousil Csaba

2020.06.16. József Attila Könvtár Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kedden délután fél ötkor a Cimbora klub vendége L. Molnár Edit meseíró lesz a gyermekkönyvtárban. Október 8-án, csütörtökön, szintén fél ötös kezdéssel, Mesés muzsikaszó címmel zenés-játékos mesefoglalkozásra várják az érdeklődőket Farkas Erikkel, Hegyi Istvánnal és a gyermekkönyvtárosokkal a népmese napja és a zene világnapja alkalmából. Szintén csütörtöktől három napon keresztül ingyenes beiratkozási lehetőség kínálkozik az új tagoknak, a korábban lejárt olvasójegyeket meghosszabbítják. Aki élni kíván a lehetőséggel, vigyen magával fényképes igazolványt, lakcímkártyát. Szombaton rendkívüli nyitvatartással reggel kilenc órától este fél hétig várják az érdeklődőket a Könyves szombat című, játékokkal, olvasással és tíz órától ringatófoglalkozással, Veréb Judittal.

A rendezvény hetében folyamatos lesz a folyóirat-árusítás, látogatható lesz az Ilyenek voltunk című várostörténeti kiállítás, illetve Interaktív Dunaújváros 70 címmel könyvtári foglalkozást tartanak középiskolásoknak. Erre a programra bejelentkezés szükséges, amit megtehetnek a 25/423-952-es telefonszámon.

Sok jó programot szerveztek a könyvtári napokra
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Rácalmáson, szintén a könyvtári napok keretében, kedden délután két órakor L. Molnár Edit író-olvasó találkozóját ajánljuk, majd négy órakor ünnepi megemlékezést tartanak a könyvtár előtt. Csütörtökön délután négy órától kézműveskedésre várják az érdeklődőket, a téma a könyvek újrahasznosítása lesz. Pénteken Találd meg a könyvet! címmel könyvvadászatot rendeznek a településen. Pénteken 18 órától mindenkit várnak a Mörk Leonóra-találkozóra. Egész héten lesznek online játékok, lesz napi irodalmi kvíz és fotókihívás is. Rácalmáson minden program regisztrációhoz kötött!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában