háromtagú szakmai zsűri döntött

2020.09.04. 14:00

Díjátadóval zár ma a Belátások

Ma 18 órakor díjátadóval és performansszal búcsúzik a kétévente jelentkező kollektív „dunaújvárosi” tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben.

duol.hu

2020.07.17. Belátások a Dunaújvárosi Képzőművészek közös tárlata Dunaújváros Kortárs Művészeti Intézet Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A dunaújvárosi képző- és iparművészek munkáiból válogató nagyszabású csoportos tárlat hagyománya 1966 nyaráig vezethető vissza, amikor a városban élő és alkotó művészek első ízben mutatták be munkáikat a Kiállítási Teremben, amely aztán évről évre, fokozatosan vált a város művészeti életének központjává. A szokásokhoz híven idén is egy háromtagú szakmai zsűri döntött a tárlat díjazottjairól: Huth Júliusz művészettörténész, Pilinger Erzsébet művészettörténész, a Knoll Galéria vezetője, Sárai Vanda művészeti író, független kurátor. A díjakat a kiállítás záróeseményén szeptember 4-én, pénteken, 18 órakor Pintér Tamás polgármester és Bokor Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Művészetért Alapítvány titkára adják át. A finisszázson nemcsak a kiállítás anyaga nyújt izgalmas kulturális élményt, hanem a Majdnem tökéletes című performansz is, amely 18.30-kor kezdődik, Jobbágy Bernadett és Kiss Rebeka Petra előadásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában