Lúdas Matyi

2020.08.07. 19:00

Baracson lépett fel a Léghajó meseszínház

Büszkék lehetnek a baracsiak a könyvtárukra, hiszen nemcsak az olvasást kedvelők találnak érdekességeket, de az egyéb kulturális programok iránt érdeklődők is megtalálhatják számításaikat.

Horváth László

A nézőközönség aktívan vett részt a Léghajó meseszínház előadásán

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

A legutóbbi programról Gárgyán Attiláné könyvtáros készített lapunknak rövid összefoglalót.

2020. július 31-én a Léghajó társulat a Lúdas Matyi című mesedarabot mutatta be a könyvtárba járó gyermekeknek. A Léghajó meseszínházat 1998-ban Száraz-Nagy Tamás alapította, azóta járják az ország óvodáit és iskoláit. A meséikben fontos szerepet kap a népdal és a néptánc, amit a gyerkőcökkel együtt gyakorolnak. A nagy meleg ellenére remek nézőközönség gyűlt össze, a kicsik aktívan részt vettek az előadáson. A baracsi legények becsületét Markulinec Kevin mentette meg, bátran állt fel a színészek mellé, és hajtotta végre a rá rótt feladatokat. A mese, népzene és a néptánc rendkívül fontos nevelőeszköz kisgyermekkorban. Köszönjük Száraz-Nagy Tamásnak és Barna Viktóriának a vidám perceket! Ezenkívül a Vörösmarty Mihály Könyvtár (KSZR) anyagi támogatását.

A nézőközönség aktívan vett részt a Léghajó meseszínház előadásán
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában