Dunaújvárosi Vegyeskar

2020.03.04. 14:00

Verdi-operákat szólaltatott meg a vegyes kar

Vasárnap este a Művészetek Palotája (Müpa) egyedülálló hangversenytermében a MÁV Szimfonikus Zenekar, a legkiválóbb szólisták és a Kodály Kórus Debrecen mellett tizenkét nem hivatásos énekkar, köztük a Dunaújvárosi Vegyeskar is lehetőséget kapott a közös muzsikálásra, népszerű operarészletek megszólaltatásával a Nemzeti operák gyöngyszemei címet viselő műsorban.

Balla Tibor

A szólisták, Horti Lilla (szoprán), Gál Erika (alt), Szappanos Tibor (tenor), Szegedi Csaba (bariton) mellett a Kodály Kórus Debrecen és a MÁV Szimfonikus Zenekar mellett a tizenkét kórus között a a Verdi-művek megszólaltatásában részt vett a Dunaújvárosi Vegyeskar (kar­igazgatók: Könyves Ágnes, Kurucz Gergely) is.

A Művészetek Palotája fantasztikus koncerttermében tizenkét kórus zengte az operákat
Fotó: amatőr

A hangverseny a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (Kóta) által szervezett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával létrehívott Hangról hangra című sorozat része volt, amelyben 2020 januárjától júniusáig számos változatos rendezvény – koncertek, konferenciák, a magyar zenei nevelést segítő szakmai továbbképzések, kórustalálkozók és sok más színes program – várta, illetve várja országszerte az érdeklődőket. A cél a felnőttközönség mellett minél több fiatal megszólítása, színvonalas szórakoztatása, a közös éneklés és muzsikálás nyújtotta élmény átadása.

Ezzel nem ért véget a Dunaújvárosi Vegyeskar városhatáron túli sorozata, március 22-én, vasárnap a Nemzeti Galériában adnak majd matinékoncertet, amelyen zongorán közreműködik az ugyancsak dunaújvárosi Baráth Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában