helyi mesevilág

2020.03.09. 12:00

A Táltos világ találkozott

Második alkalommal rendezték meg a Munkásművelődési Központban, a CsupaCsoda Birodalomban a Magyar Versmondók Egyesülete jóvoltából szombaton a Táltos Világ Népmese és Népballada Előadói Találkozót.

Balla Tibor

Fotó: LI

A Magyar Versmondók Egyesülete, a NépmesePontok és a TEMI Fővárosi Művelődési Háza az ország több pontján (Budapest, Dunaújváros, Ikervár, Kecskemét, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Lendva, Miskolc, Nagyatád, Nyíregyháza, Sopron, Szekszárd, Tatabánya, Vál, Veszprém) is meghirdtte a versenyeket, amelyeken lehetőség nyílt a tradíciókra épülő helyi mesevilág népszerűsítésére, megjelenítésére, határokon és generációkon átívelő módon. Merthogy a legfiatalabb versenyző 7, a legidősebb pedig 83 éves volt.

A versenyzők mindannyian izgatottan végighallgatták egymás produkcióit is, így egy egész délelőttös programot jelentett számukra a találkozó
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A versenyzőket szakértő zsűri, Wiegmann Alfréd az első Magyar Versszínház művészeti vezetője, Radnóti- és nívódíjas rendező, Borbély Sándor színművész, rendező, Kaleidoszkóp-díjas előadóművész, a Nemzeti Színház művésze, Suplicz Mihály a NépmesePont munkatársa, arany minősítésű hivatalos mesemondó, a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vezetője értékelte. Mindenki minősítésben és ajándékban részesült. Az arany minősítést szerzett versenyzők (Szajkó Nimród, Kovács Lelle Éva, Gurics Istvánné, Hasanic Dávid, Juhász Jánosné, Somogyi Angelika) május végén Budapesten a Fővárosi Művelődési Házban mérettethetik meg magukat.

A kilencesztendős Halasi Míra A rest macska című mesével szállt versenybe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában