irodalmi vetélkedő

2019.12.11. 14:00

És ön mit kérdezne egy földönkívülitől?

Tegnap tartották a Szóforgató-betűvető kétfordulós irodalmi vetélkedő eredményhirdetését József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

A feladatlapokat Mészöly Ágnes művei alapján állította össze Orsi néni és Marcsi néni, páratlan kreativitással. Az írónő meséiből választottak részleteket, amelyek értő olvasása után kellett megoldaniuk a gyerekeknek a hozzájuk kapcsolódó feladatokat. Kihasználva a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket, egyes kérdésekhez QR-kódot is mellékeltek, hogy azt beolvasva a megoldáshoz szükséges információkhoz kalauzolja a versenyzőket. A verseny szoros volt, olyannyira, hogy Orsi néni elmondása szerint csupán 0,5-1 pontos különbségek voltak az első öt helyen végzett kis irodalmárok között.

Az első helyezett, Bence, büszkén ráz kezet az írónővel, mielőtt átveszi a Slutty az űrből című kötetet
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az első helyezett Egey Bence lett a Móriczból, őt pedig Pászti Dávid, Lantai Panna, Pribitek Ármin és Kiss Vanessza követte, ők mindannyian a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói. A díjakat maga Mészöly Ágnes adta át, az oklevél mellé egy-egy kötetét kapták a tanulók, valamint egy dedikálásra váró könyvjelzőt.

Mészöly Ágnes, egyelőre Slutty közreműködése nélkül

Az író-olvasó találkozón hamar feloldódott a hangulat, például rögtön megismerkedhettünk Sluttyal, az űrlénnyel, akinek a legkülönbözőbb kérdéseket tette fel a közönség, Mészöly Ágnes frappáns válaszait pedig még az őt kínzó megfázás sem akadályozta meg. Volt, aki arra lett volna kíváncsi, hogy mit esznek a slavenobrázok, mást leginkább az érdekelt, hogy mennyi idő alatt érkezett Slutty a földre. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy egy találkozás esetén nagy bátorság kell ahhoz, hogy beszélgetésbe elegyedjünk vele. És ön mit kérdezne egy földönkívülitől?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában