Csak meséltek és meséltek...

2019.11.16. 10:00

Tanulságos, humoros történeteket hallhattunk ezen a délutánon

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola november 13-án szervezte meg a hagyományos mesemondóversenyét.

Horváth Dóra

Ebben az évben a zsűri tagja volt Cseréné Marczal Zsuzsanna óvodavezető, Horváthné Horgos Judit iskolai igazgatóhelyettes, Horváth Dóra ifjúsági szakember, Kárász Ferencné óvodapedagógus, Szilasy László iskolaigazgató, és Sztanó Anna pedagógus. A gyerekek évfolyamonként versenyeztek, s az első helyezettek a nagyvenyimi mesemondóversenyen képviselik az iskolát.

Versenyzők: minden évfolyam képviseltette magát
Fotók: Horváth Dóra

A versenyzőket Horváthné Fischer Katalin tanítónő köszöntötte az eseményen, s elmondta, hogy itt már minden gyermek nyertes, hiszen gazdagabbak lettek egy mesével, amelyet megtanultak. A délután során sok tanulságos, humoros mesét hallhattunk. A nehéz döntést követően az alábbi eredmények születtek: az első évfolyamból 1. helyezést ért el Petrovics Bence, második lett Tímár Adél és harmadik Szarka Zsombor. A 2. évfolyam versenyzői közül az első helyet Novák Nóra érdemelte ki, második helyezett lett Poszkoli Bence és harmadik Kis Nenszi.

Szarka Zsombor, Petrovics Bence és Tímár Adél a díjátadáskor

A harmadikosok közül az első helyért járó oklevelet Kis Zsigmond vihette haza, második helyezést ért el Ármán Szvetlána, s a harmadiknak járó díjat Fazekas Julianna nyerte el. A 4. évfolyamban az első Denke Máté lett, a második helyen Karbacz Ervin végzett, a harmadik helyet pedig Juhász Dorottya érdemelte ki. A díjakat Sztanó Anna, a zsűri elnöke adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában