A mezőfalvi intézményben mindig történik valami érdekes

2019.11.11. 10:00

Dzsungelkaland a könyvtárban

A Móricz Zsigmond Nagyközségi Könyvtárban mindig történik valami érdekes. Ezúttal dr. Hajdu Zsanett Kalandok a bolíviai dzsungelben című előadását hallgathatták a gyerekek.

Horváth László

November 6-án délután dr. Hajdu Zsanett biológus, gyógynövényszakértő volt a könyvtár vendége. Harmadik és negyedikes gyerekeknek tartott izgalmas, vetítettképes előadást a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár támogatásával. Elmondta, egy gyermekkori álma valósult meg azzal, hogy hosszabb időt tölthetett a bolíviai dzsungelben, ahol nemcsak a helyi viszonyokkal és élőlényekkel, hanem az ottani gyógynövényekkel is megismerkedett.

Hajdu Zsanett mesélt a megvalósult álmáról
Fotó: amatőr

Ezek az élmények elevenedtek meg a résztvevők számára is, amikor láthatták az ottani növény- és állatvilágot, illetve az őslakosokat. Megtudhattak több érdekességet is, egyebek között azt is, miként lehet a fákkal beszélni, vagy az ottani őslakosok annyira szeretik a focit, hogy mindenütt van futballpálya. A nebulók sok kérdést tettek fel. Az előadó végül azt kívánta mindenkinek, úgy tudja megvalósítani álmát, ahogyan az neki is sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában