Klasszikusoktól a kortársakig

2019.10.01. 08:00

Számos program várja a közönséget ma, a zenei világnapon

Gazdag programsorozattal ünnepli október 1-jén, ma a zene világnapját a Sándor Frigyes Zeneiskola.

Szabó Szabolcs

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Az intézmény előtti téren 10 órától koncertek várják az érdeklődőket:

10–11 óráig: harmonika zenekar fellépése Juhos Melinda vezetésével, 11–11.30-ig: a Móricz iskola kórusainak fellépése Németh Irma karnaggyal, 11.30-tól: a rézfúvós kamaracsoport, a fúvós zenekar, a Combino együttes koncertje Balogh Zoltán András vezényletével, 13–14 óráig: a vonószenekar koncertje Pomposné Zelena Erzsébet vezényletével.

14–15 óráig: Balla Benedek és barátai, 15–16 óráig: Baruts Bence és Kanalas Attila „Hang duója”. 17 órakor Ady Géza fotóművész képeiből nyílik kiállítás a zeneiskola lépcsőház galériájában.

A koncertek 18 órától a kamarateremben folytatódnak. Fellépők: Müller Tamás, Sütő Balázs, Kész Petra, Kiss Diána, Voice and Bass: Lakatos Ágnes és Csuhaj Barna Tibor, Heritage B: Borbényi Dániel, Hegyi Zoltán, Kárpáti Benedek.

Schneider Vilmos is fellép a mai koncerteken
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A zene világnapján a Wesley-DaCapo Alapfokú Művészeti Iskola és a Gárdonyi Géza Általános Iskola közösen ünnepel.

A Gárdonyi iskola aulájában ma 11 órától Tóth-Németh Csilla intézményvezető-helyettes köszönti a résztvevőket, majd a művészeti iskola művésztanárai, Beke Beáta – gitár, Kolisnychenko Inna – zongora, Kurina Laura – cselló rövid koncertet adnak a közönségnek, ezt követően egy interaktív zenei foglalkozás várja a résztvevőket.

Yehudi Menuhin kezdeményezésére az UNESCO 1975-ben október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította. A hegedűművész szerint meg kell becsülnünk a csöndet, az ezerarcú muzsikát megismernünk pedig azért fontos, mert közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában