rengeteg program

2019.10.05. 15:00

A könyvtári napok a környékbeli településeken

2006 óta az októberi napok hangulatához az országos könyvtári napok eseményei éppúgy hozzátartoznak országszerte, mint a színesedő falevelek vagy a gyülekező madárcsapatok látványa.

Török Tímea

Így vélekednek erről a vidéki könyvtárak közül Kulcson és Rácalmáson is. A bibliotékák ünnepén ebben az évben a család, a természet, a fenntarthatóság és a mese jegyében rendezték meg a programokat.

A sikeres író-olvasó találkozó
Fotók: Rácalmási Művelődési Ház

Kulcson az országos könyvtári napokhoz több rendezvénnyel is csatlakoztak. Nevezetesen október 2-án 9.40-től Horváth-Bokor Éva, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos segéd munkatársa Környezeti problémák napjainkban címmel tartott előadást az általános iskola felső tagozatosainak a kulcsi faluházban. Október 9-én 10 órától pedig Böde Péter vándormeseíró kalauzolja a kicsiket a mesék világába.

Péterfy-Novák Éva volt a rácalmásiak vendége

A rácalmási könyvtár is igazán izgalmas programokkal csalogatta az olvasókat: szeptember 30-án, hétfőn 16.30-tól mesélt Marcsi néni. Törökné Antal Mária a magyar népmese napjára érkezett a rácalmási legkisebbekhez, hogy meséjével elvarázsolja a lurkókat. Október 1-én Péterfy-Novák Éva író-olvasó találkozójára hívták az érdeklődőket a művelődési ház nagytermébe. Október 2-án a rácalmási könyvtár egy éve alakult olvasóklubja ünnepelte a születésnapját.

Jó érzés, hogy sokakat vonzanak a könyvtári programok a kisvárosban

A különleges fesztivál ez évi témájához a természethez és a fenntarthatósághoz csütörtökön a rácalmásiak újrahasznosított könyvjelző elkészítésével csatlakoztak. Pénteken 15 könyvet rejtettek el a város különböző pontjain, amelyeket a szerencsés megtalálók meg is tarthatnak. Ahogy megtudtuk, bármely műfaj rajongói vagyunk is, szerencsések lehettünk pénteken Rácalmáson, hiszen vegyes témájúak voltak a megtalálóknak szánt, elrejtett könyvek.

A szerencsések könyvcsomagokra lelhettek Rácalmás utcáin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában