megtört a jég!

2019.10.13. 07:00

Czimmermann Kitti a swingben találta meg a stílusát

Czimmermann Kitti, a dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező énekesnő újabb sikert ért el a karrierje során, hiszen már a harmadik platina lemezével büszkélkedhet. Kíváncsi voltam, hogy hol tart most az élete, a pályája a legutóbbi interjúnk óta.

duol.hu

- Legutóbb, mikor találkoztunk, egy jókedvű, sikeres, céltudatos, de nagyon szerény és őszinte hölgyet ismertem meg benned, akivel sztárallűrök nélkül lehet beszélgetni. Most, hogy már a harmadik platina lemezed díszíti a szobád falát, hogy érzed, változtat a siker?

- Nem mondanám. Talán annyiba igen, hogy már jobban végig gondolom, milyen projektbe szállok be, mint énekes. Igyekszem egyre komolyabban venni magam és a munkát, de

az alázat és a zene szeretete változatlan.

- A nagy sikert elért válogatás albumon különféle zenei stílusokat hallhatunk. A Piroska című szám, amelyet énekelsz a régi idők hangulatát idézi. Közel áll hozzád ez a kor, a stílus vagy a hangulat?

Fotó: youtube

- Ha lehet, erre a platinára vagyok a legbüszkébb, mert egy olyan dalra kaptam, amivel úgy gondolom, megtaláltam az utam.

Ez az a műfaj, amit szeretnék képviselni. A swing örök klasszikus, én igyekszem új köntösbe öltöztetni. Az eddigi dalaimat is szerettem, de büszkén állíthatom, hogy ebben a műfajban készült dalaimba szerelmes vagyok!

- A számhoz egy klip is készült, amelyben Piroska a párját gondolatban sokszor és sokféle módon teszi el láb alól. Az első kérdés, ami ezzel kapcsolatban eszembe jutott, hogy van-e már párod? Ugyanis az előző beszélgetésben kiderült, hogy a veled történt események miatt, nem veszed szívesen a férfiak közeledését.

Czimmermann Kitti és párja, Szalisznyó Ádám
Fotó: Rupa Adrienn

- Igen, megtört a jég! Már van párom és az ő közeledését szívesen vettem. A klip még a megismerkedésünk előtt forgott le, de a premiernél már együtt voltunk. Nagyon izgultam, hogy mit fog szólni hozzá, azonban vette a poént.

Büszke rám, és ettől különlegesnek érzem magam.

Az első perctől kezdve támogat, és én is igyekszem mindenben mellette lenni. Igazi társra találtam.

Fotó: Török Árpád

- A második kérdés pedig a zaklatás és az erőszak ügye. A verbális és a testi fenyegetettség kérdése a tanulmányaid miatt is előjön. A szakdolgozatod vezető témája az internetes zaklatás. " target="_blank" rel="nofollow noopener">Jelenleg ehhez gyűjtesz anyagot. Mit gondolsz, milyen nagy ez a probléma és mennyire gyakori?

- Ez egy nagyon nehéz és összetett kérdés. Nehéz becsléseket mondani, mert hatalmas a látencia. Bár a kutatásom nem reprezentatív értékű, mégis azt látom, hogy

az emberek nagy százaléka még csak nem is tudja, hogy mi számít zaklatásnak,

és a legtöbben úgy áldozatok vagy elkövetők, hogy nem is tudnak róla. A szakdolgozatom még nincs kész, úgyhogy a vizsgálataim még tartanak.

Czimmermann Kitti a készülő szakdolgozatában az internetes zaklatásokkal foglalkozik
Fotó: Rupa Adrienn

- Az internetes zaklatást hogyan tudod kivédeni, milyen módszereket használsz?

- Minden online felületem biztonságát igyekszem maximalizálni különböző belépési kódok és értesítések segítségével. Néhány éve új facebook oldalt kellett csinálnom, mert feltörték a régit. Szerencsére nem okozott az elkövető akkora gondot, amekkorát okozhatott volna, de nagy arcon csapás volt, hogy ez a dolog megtörténhetett. Például a privát oldalaimat nagyon szigorúan kezelem. Nincsenek olyan ismerőseim, akiket ne ismernék!

- Mit ajánlasz azoknak, akiket ilyen módon zaklatnak? Mit tegyenek?

- Ez megint egy nagyon nehéz kérdés. Mindenképp segítséget kell kérniük, de a zaklatás mértéke és körülményei befolyásolhatják, hogy merre induljanak el. Fontos itt megjegyeznem, hogy a magyar jogrendszer nem különíti el az internetes zaklatást. Zaklatásnak mond minden olyan tettet, amivel a zaklató tudatosan, megfélemlítés vagy az emberi méltóság megsértése céljából ismétlődően van jelent a zaklató életébe. Viszont a profil lopás egyszeri alkalom…

Ha valaki úgy érzi, hogy zaklatás áldozata, vagy online zaklatás áldozata, annak azt ajánlom

mindenképp keressen segítséget!

Fiatal korúak forduljanak a szülőkhöz bátran! A felnőttek pedig a hatóságok bevonásával tudnak cselekedni.

Fotó: Rupa Adrienn

- Mi a terved a következő egy évre? Lesz negyedik platinalemez?

- Nagyon remélem!

A swinggel azt hiszem megtaláltam a stílusom, ebbe a műfajba szeretnék még sok zenét készíteni.

Fotó: Erőss Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában