megújult a nemzetiségi néptánccsoport viselete

2019.07.27. 11:00

Színvonalas fellépéshez minőségi ruha dukál

A 2015-ben alakult Mezőfalvi Német Nemzetiségi Tánccsoport jövőre ünnepli fennállásának 5. évfordulóját.

Horváth László

Fotó: Picasa

Az elmúlt években alapozó művészeti tevékenységet folytatott, aminek eredményeként 40 táncos közel 20 programot és fellépést tudhat idén maga mögött. E munka magával hozta azt az igényt, hogy a tánc­csoport a szakmaiság mellett küllemében is színvonalas legyen. Ehhez elengedhetetlen a népviselet készíttetése és a rendezvények megfelelő színvonalú hangosítása, ezért a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete tavaly pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához mint támogatóhoz a Csoóri Sándor Alappal kapcsolatos tevékenységének megvalósításához. A pályázat viseletek készítésére és hangosítás beszerzésére irányult, és lehetőséget nyújtott arra is, hogy a táncoktató díjazását részben finanszírozza.

Fellépéseikkel fognak köszönetet mondani a sikeres pályázatért Fotó: a szerző

Az elnyert 1 millió 400 ezer forinthoz önrészt nem kellett biztosítani. Az összegből 1 millió 150 ezer forintot népviseletek készíttetésére, 100 ezer forintot hangfal vásárlására és 150 000 forintot a tánc­oktató tiszteletdíjára. A pályázatot június 1. és június 30. között valósították meg. Az így elnyert összeg nagy segítséget jelentett a táncscsoportnak abban, hogy táncosaik autentikusan, a helyi hagyományokhoz híven jelenhessenek meg a rendezvényeken, és méltóképen képviselhessék Mezőfalvát és a német nemzetiséget fellépéseiken. Szándékaik szerint táncaikkal fognak köszönetet mondani támogatóiknak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a lehetőségért és a pályázásban közreműködőknek, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában