Musicalshow

2019.07.30. 07:00

Mary Poppins, Neoton Família és Twist Olivér

Egy hónapig elcsöndesedik a liget, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nyári szabadtéri programsorozatából, a Petőfi Művészeti Ligetből már csak az augusztus végi záróesemény van hátra.

Balla Tibor

20190727 Petőfi liget Musical koncert Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Ez egyben az évadnyitó is lesz, ekkor teszik közzé a Mosoly évadának kínálatát. A vasárnapi musicalshow emléke addig is kitart.

A szemerkélő eső és a vihar fenyegetése sem akadályozta meg a Bartók nagytermét félig megtöltő közönséget, hogy meghallgassa és végigélvezze a „Twist Olivér sztárjaival” meghirdetett musicalshowműsort. Kecskés Tímea és Siménfalvy Ágota nem először állt a Bartók színpadán, a fent említett musicalben mindketten fajsúlyos szerepet játszanak, Ágota pedig már több előadásban is meghódította a közönség szívét.

Siménfalvy Ágota (balra) és Kecskés Tímea (jobbra) éppen a Herkules rajzfilm egyik dalát énekelte, amikor megérkezett a vendég
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

A Twist Olivérben úgy adódott, hogy a két remek énekesnő nem énekel duettet, így ezt az alkalmat használták fel, hogy pótolják az elmaradást. Nem hétköznapi élmény lett az eredmény! Még annak ellenére is, hogy az eredetileg szabadtéri színpadra szánt produkciót egy olyan térben játszották le, ahogy éppen a nyári leállás alatt maradt a nagyszínpad.

Siménfalvy Ágota gyakorlott zenés előadóművész

Egyikükkel sem vállalt túl nagy kockázatot a színház, amikor a zenés produkció terhét a vállukra tette, ugyanis Ágota 6 éves kora óta tagja volt a Magyar Rádió Gyermekkórusának és lassan közel két évtizede tagja az Operettszínháznak. Tímea amellett, hogy rendszeresen szerepel a Madách Színház előadásaiban, olyan hangi adottságokkal rendelkezik, hogy a Twist Olivérben kifejezetten az ő hangjára írták Mrs. Mann szólamait.

Kecskés Tímea kivételes hangadottságokkal rendelkezik

Vasárnap esti palettájuk széles spektrumot ölelt át a zenés műfajból. Az ABBA együttes slágere, az A Man After Midnight erős kezdés volt, de a Valahol Európában Éva dala is szőrborzoló volt Tímeától. Meglepetésvendéget is hoztak Sándor Dávid személyében, aki amellett, hogy szín- és táncművész, koreográfus, Tímea két gyermekének édesapja is. A Madách Színház művészeként ő is jó néhány musicalszerepet eljátszott már, ezekből hozott is egy jókora csokorra valót. Olyanokat, mint a Mary Poppins musicalből a „Szuperfenofrenetikómaxikapitális” dalt. Jekyll és Hyde, Anna Karenina, Evita, Brian élete – néhány cím a musicalekből. No és zárásként a Neoton-slágerek.

Petőfi Művészeti Liget

Az idén nyáron is benépesült a Petőfi liget. A Bartók kamaraszínház egy hónapos összművészeti „fesztivállal” gondoskodott az igényes nyári szórakoztatásról. Változatos zenei programok varázsolták el a ligetbe látogatókat. Ebben az évben is az önkormányzat támogatásával június 30-tól július 28-ig heti három alkalommal, összesen 13 estén át várták az érdeklődő és szórakozni, kikapcsolódni vágyó közönséget. A műfaji sokszínűség mellett továbbra is a jazz és a világzene legjobbjai között válogattak. Idén is voltak a városhoz köthető előadók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában