Néptáncos tábori részvételt nyertek

2019.07.18. 08:00

Erdélyben rophatják a táncokat ezen a héten

Erdélyi néptánctáborban vesznek részt a perkátai fiatalok. Sok színes programmal készülnek a szervezők a résztvevők számára.

duol.hu

A Hagyományok Háza 2019 tavaszán pályázatot hirdetett Tiszta forrásból címmel, amelyen romániai vagy szlovákiai néptánctáborban való részvételt nyerhettek magyarországi amatőr néptánccsoportok, összesen 120-an.

Erre a pályázatra jelentkezett a perkátai „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Kankalin Néptánccsoportja. A fiatalok egy meseszerű szöveget állítottak össze a bírálóbizottság számára, amelyben a megalakulásukról, tevékenységükről és eredményeikről számoltak be. A kreatív munka meghozta a gyümölcsét: a perkátai néptánccsoport egy egyhetes táborban vehet részt Erdélyben, Magyarlapádon a XXII. Magyarlapádi Népzene-, Néptánc Táborban.

Örülnek, hogy együtt utazhatnak el Magyarlapádra
Fotó: amatőr

– Nagy öröm, hogy együtt lehet a csapat, a kis családunk Magyarlapádon. Együtt tanulhatunk új táncokat, és az erdélyi kultúra részesei lehetünk egy kis ideig – nyilatkozott a részvételéről Hólik Dorina, a Kankalin csoport tagja.

Összesen 21 fiatal, két kísérővel indul útnak a táborba, ahol sok színes, érdekes programmal várják őket a szervezők. A tábori részvételbe a kankalinosokon kívül még olyan fiatalokat is bevontak, akik más együttesnél táncolnak, vagy érdeklődnek ez iránt a tevékenység iránt, s szerepet vállalnak a település közösségi életében. A néptáncfoglalkozásokon kívül népdaltanuláson, kézműveskedésen, kiránduláson és persze az esti táncházakon is részt vehetnek a gyerekek, akik mind izgatottan várják az utat.

– A technika világától valószínűleg egy kicsit eltávolodunk, és megismerjük az „igazi” gyerekkort – hangsúlyozta Kádár Gergely, aki szintén a csoport táncosa.

A perkátai Kankalin néptánccsoport 2019. július 14-én, vasárnap indult útnak Magyarlapádra, ahonnan élményekkel telve július 21-én érkeznek majd haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában