Múzeumkerti esték sorozat keretében lépett fel a város kórusa

2019.06.17. 17:30

Kórusművek kánikulában – évadot zárt a vegyeskar

A Dunaújvárosi Vegyeskar ezúttal is tartalmas hangversennyel engedte nyári szabadságra hűséges rajongótáborát. Megérdemelt vastaps az Intercisa Múzeumból.

Szabó Szabolcs

Sokadszor említjük e hasábokon, érdemes lenne kicsit összefésülni a város kulturális naptárát, megszüntetve/feloldva a néhol jelentkező párhuzamosságokat. Pénteken délután a kortárs képzőművészet és a kórusművek iránt is érdeklődő kultúrafogyasztó azzal vigasztalódhatott a torlódás miatt, hogy alig pár száz métert kellett megtenni a két program és intézmény között.

Az már az elmúlt évek során kiderült, remek koncerthelyszínként szolgált az Intercisa Múzeum belső nyitott udvara, amely igazán intim teret ad az ott jelentkező produkcióknak.

A Könyves Ágnes (képünk előterében) és Kurucz Gergely vezette vegyeskar ezúttal is emlékezetes fellépéssel ajándékozta meg közönségét Fotó: Zsedrovts Enikő/Dunaújvárosi hírlap

Könyves Ágnes és Kurucz Gergely karnagyok által irányított városi kar hibátlan szezont teljesített. A komoly szakmai munka eredménye nem is volt más, mint állandónak mondható közönségsiker.

E sikerreceptből természetesen a pénteki produkció során sem engedtek. A nemzetközi és hazai klasszikusok mellett, jó pár kortárs művet is megszólaltattak: Pitoni, Lassus, Grieg, Bárdos Lajos, Csemiczky Miklós, Orbán György, Tillai Aurél műveit. A Bartók két kiváló színművészének, Gasparik Gábornak és Pataki Zsófiának fellépése pedig szépen színesítette az egyébként is gazdag műsorfolyamot.

A kar ezúttal is remekül szólaltatta meg a kórusműveket

A zárás utáni méltatásában a házigazda Intercisa Múzeum igazgatója, Farkas Lajos találóan jegyezte meg, hogy öröm volt fogadni és hallgatni a dunaújvárosi kulturális élet kiemelkedő csapatát. A vegyeskar megérdemelt pihenője után ősztől remélhetően ismét érkeznek az újabb emlékezetes koncertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában