Verssel, zenével, előadással

2019.04.11. 07:30

Az idei költészetünnepen is számos program várja a közönséget

Szabó Szabolcs

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Az országos programsorozatok keretében természetesen Dunaújvárosban is számos esemény várja majd a napokban a magyar irodalom barátait. Április 10-én, azaz ma 14 órától Molnár Krisztina író, költő lesz a József Attila Könytár gyermekkönyvtár részlegének vendége. Az író-olvasó találkozón való részvétel ingyenes, ám előzetes bejelentkezéshez kötött (telefon: 25/423-952).

A szerző a rácalmási Cimbora Klub meghívására szerdán 16 órakor a helyi művelődési ház és könyvtárban a Tűz ösvénye című kötetét mutatja be az érdeklődőknek.

A dunaújvárosi könyvtárban április 11-én, csütörtökön 17 órára várják az olvasókat Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán verses-zenés koncertjére. A belépés ezúttal is díjmentes.

Április 12-én az MMK földszinti színháztermében folytatódik a helyi költészetünnep. A Versbarátok Klubja 17 órakor kezdődő műsorfolyamában lesz „Verset mondok, mondj te is!” mottóval induló versmondó lánc, idézetjáték, valamint énekelt költeményekkel lép a közönség elé Kasó Tibor. A programsort ezúttal egy kötetlen zenés mulatság zárja, ezen az igényes muzsikát Bölcsföldi Ferenc szolgáltatja majd. A részvétel a Versbarátok Klubjának hagyományos rendezvényén is ingyenes.SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában